Jorge Mario Bergoglio

2013. március 14. 15:04

Bízzunk benne, hogy ilyenformán a teremtésvédelem, az ökológiai krízis kérdései is előtérbe kerülhetnek az egyházon belül.

2013. március 14. 15:04
Jávor Benedek
Jávor Benedek
Facebook

Jorge Mario Bergoglio, Buenos Aires érseke, azaz Ferenc pápa személyében olyasvalakit választottak meg tegnap a katolikus egyház élére, aki a dél-amerikai katolicizmus legjobb hagyományaihoz híven, kiemelt figyelmet fordít a szegénység, a társadalmi különbségek elleni küzdelemre. Nagyon fontos üzenet a katolikus egyház részéről a világnak, hogy az elesettek felemelése nélkül nem képzelhető el igazságos és jól működő társadalom. Névválasztása pedig talán – reméljük, hogy így van – nem csak a szegények iránti ferences elköteleződés melletti kiállás lehet, hanem Assisi Szent Ferencnek a teremtett világ megőrzéséről, a teremtmények testvériségéről szóló tanításának vállalását is magába foglalhatja. Bízzunk benne, hogy ilyenformán a teremtésvédelem, az ökológiai krízis kérdései is előtérbe kerülhetnek az egyházon belül.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya őrnagy
2013. március 16. 17:31
Na te aztán konkrétan a zsidó hitközséggel nyomulsz ökomicsodázásilag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!