Ingyensört mindenkinek!

2013. március 28. 10:45

A rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtés, amelynél csak az „ingyensört mindenkinek” akció lenne sikeresebb, Jeórjiosz Papandreu másfél évvel ezelőtti magánakciójára hajaz.

2013. március 28. 10:45
Jandó Zoltán
Figyelő

A miniszterelnök kirohanása és frontális támadása is érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a rezsicsökkentés több szempontból is kulcskérdés a kormány számára. Bár a kabinetnek a gazdaságpolitika jövőjéről alkotott elképzeléseit nehéz megfejteni, az bizonyos, hogy azokban valamiért az alacsony jegybanki alapkamat komoly szerepet kap. Márpedig az inflációt – amely megugrásának a veszélye a korábbi MNB-vezetés alatt az irányadó ráta faragása elleni legfőbb érv volt – épp a rezsicsökkentéssel sikerült négy éve először a 3 százalékos célérték alá tolni. (...)

Nem véletlen, hogy a lépés sikerét egy kommunikációs kampánnyal is igyekeznek megtámogatni, illetve tesztelni. A rezsicsökkentés melletti aláírásgyűjtés (amelynél feltehetőleg csak az »ingyensört mindenkinek« jeligére szervezett hasonló akció lenne sikeresebb) ugyanakkor kicsit Jeórjiosz Papandreu másfél évvel ezelőtti magánakciójára hajaz. Az egykori görög kormányfő egy uniós csúcsról hazatérve döntött úgy, megszavaztatja népét arról, vajon szeretnének-e még egy kis megszorítást. Az egyik nagy különbség a két eset között, hogy míg az azóta mémhőssé vált görög politikus lemondásának ágyazott meg az ötlettel, addig itthon a kormány a 2014-es választási győzelmét készíti elő a miniszterelnök szerint népszavazással felérő aláírásgyűjtéssel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2013. március 28. 18:42
"Persze korántsem csak a dezinfláció miatt vet be mindent a rezsicsökkentés érdekében a kormány, hiszen az átlag választópolgár viszonylag ritkán böngészi a KSH gyorstájékoztatóit. Ennél sokkal fontosabb érv a kabinet számára, hogy jelenleg úgy fest, valóban nem lesz lehetőség „választási költségvetéssel” kampányolni. Így pedig 
a rezsicsökkentés mellett túl sok fegyverük nem marad 2014 tavaszára." Jó cikk.
IgazságosIzomViktor
2013. március 28. 14:57
Ez egy tök átlátszó,egyértelműen propagandafogás.Elmosolyodtam amikor egyik agymosott fideszes azt elemezte hogy mennyire felpörög a fogyasztás most hogy a villanyszámlán 600 Ftot megspórol a csóró magyar:-).jaj istenem.Mennyien beveszik ezt a fa...zságot.Közben faszán el lehet terelni a figyelmet a totális gazdasági csődről.
antioxi
2013. március 28. 12:53
Én ingyen bor kérek!
tango47
2013. március 28. 12:28
A rezsicsökkentés olyan, mint amikor a postás harapja meg a kutyát! Halál irritáló lehet a megmondóknek, csak nehezen csiholnak ki magukból valamirevaló kifogást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!