Az ifjú Orbán és a „közösségi maffiamodell”

2013. március 04. 17:15

A Konzervatórium-cikk (meg a mandineres utánlövések) szerzői éppen csak arról nem vesznek tudomást, hogy Alinsky nélkül például a Fidesz legutóbbi EP-választási kampánya is értelmezhetetlen lenne.

2013. március 04. 17:15
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
NOL

„Amikor a jobboldali online sajtó a heti szokásos boszorkányüldözés során rátalál az egyetemi tiltakozásokban részt vevő »rózsadombi tarkabarka hippik« bűnlajstromán arra, hogy a diákok Alinskytól tanulják az ellenállást (mármint Alinsky műveiből, bizonyára, merthogy a közösségi szervezés és mozgósítás Paganinije 1972-ben elhunyt), azon a ponton nagy ívben elkanyarodik a valóságtól.

A Saul Alinsky és a közösségi maffiamodell című Konzervatórium-cikk (meg a mandineres utánlövések) szerzői éppen csak arról nem vesznek tudomást, hogy egyrészt Alinsky nélkül a modern politikai aktivizmus, például a Fidesz legutóbbi EP-választási kampánya is értelmezhetetlen lenne. Meg arról, hogy a kritikájukkal veszélyesen közelre céloztak a jelenlegi kormánypárt ideológiájának és hatalomtechnikájának forrásvidékéhez.

Az Alinsky-életműből természetesen ki lehet ragadni vicces vagy ijesztő részleteket: az amerikai »közösségszervező« valóban zseniálisan érzett rá, hogy a hatalom olykor végtelenül egyszerű eszközökkel is meghátrálásra kényszeríthető. Ettől azonban még senki nem lesz bűnöző. Saul Alinsky inkább idealista volt, és sokat küzdött azért, hogy a társadalmi forradalmak és a kommunisztikus elképzelések közé világos választóvonal kerüljön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2013. március 05. 09:55
Egy egyetemista fiatalnak inkább tanulni kéne, nem vonulgatni, bázis demokráciát játszani és nyugodtan aáírhatják a hallgatói szerződést is, mert aki közpénzből tanul, attól elvárható, h. valamilyen formában valamennyit visszaadjon annak az adófizető társadalomnak, amelytől kapta. Ezzel a bölcsészek, ilyen-olyan humán karokon tanulók nem is kockáztatnak sokat. Hiányolom, h. nincs mindenki számára hozzáférhető összeállítás arról, h. mely diplomákkal hány diplomás munkanélkülit tartanak nyilván, a terndek változhatnak, de azért érdekes lenne. Nagyon meg kéne gondolni mindenkinek, h. a felnőtt életre felkészülés évei alatt milyen pályára szerez belépőt az egytemi diplomával, mert a változtásra később nem általánosan van mód és idő.
Fakutya őrnagy
2013. március 04. 22:11
Idealista talmudista.
OberEnnsinnen
2013. március 04. 19:38
"Saul Alinsky inkább idealista volt," S ő fizette a fizetett embereket, a városgyújtó kiképzőket? Akik eljöttek hozzánk nagy tengeren túlról, kiképezni gyújtogatásra a HaHa-sokat?
Jason Bourne
2013. március 04. 18:08
Hargitai? Egy igaz szekely, nem is kerdes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!