Törzsfejlődés – visszatekintés a szélsőjobbra

2013. március 28. 16:47

A „polgári” mint oldal rég elhalványult, helyette tombol a „nemzeti”.

2013. március 28. 16:47
Bányai György
Magyar Narancs

„Ma már a szélsőjobb parlamentbe jutott pártja azzal kampányol magabiztosan, hogy a Fidesz egy sor ötletüket ellopta a határon túli magyaroknak megadandó választójogtól kezdve a bankok elleni fellépésen át az unióval szembeni kemény nemzeti érdekképviseletig. De a Fidesznél már belülről jön a Horthy-kultusz ápolása, Nyírő József, Wass Albert fölmagasztalása. Képviselője, Wittner Mária alakzatba rendezett gárdistákat avat a Várban. A Fidesznek nincs erre sem szava, mert már ez a természetes.

A »polgári« mint oldal rég elhalványult, helyette tombol a »nemzeti«. Most, hogy újra hatalmon van a Fidesz, ráégett a felelősség, amit az előző kormányon kértek számon. Ám nem utálják-e jobban a szocialistákat (avagy a bent sem levő liberálisokat), mint Vonáékat? Évértékelő beszédében Orbán szót sem ejtett a szélsőjobbról, az egyetemi HÖK-botrányról vagy a Jobbikról magáról – helyettük inkább a szocialistákkal volt elfoglalva. De érdemes visszaolvasni Navracsics Tibor szavait is, amelyeket a Horthy-kultusz ellen tiltakozó Vadai Ágneshez intézett válaszul.

A Jobbik a zsidózásra csak hosszú-hosszú idő után kapott igazán kemény választ kormányoldalról, Tiszaeszlár emlegetése és a zsidólista ötlete után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2013. március 29. 01:46
Ha polgározna Akkor meg azért basztatnád, nemde? Nektek ugyanis teljesen mindegy, csak bele lehessn köti a sityak fenn ,avagy lenn ürügyén.
betamás89
2013. március 28. 23:29
Amit a Fideszről mond, az szerintem sajnos igaz. Én például szivesebben látnék egy olyan Fideszt, amelyet például egy Donald Tusk kaliberű egyéniség vezet. A Jobbik viszont szerintem nem a zsidózásnak köszönheti a felemelkedését és középpárt szinten maraádását, hanem inkább a cigányozásnak . És azért a cigányozásnak, mert sem az előző, sem a jelenlegi kormány nem lépett fel hatékonyan az emberek tulajdona és testi épsége megvédése érdekében. Ha ugyanis az elkövetők és a potenciális elkövetők etnikumától függetlenül megerősitették volna a közbiztonságot, akkor a Jobbik nem lenne ilyen népszerű. Vegyük például Érpatakot. Ha jól emlékszem, még az index riporterei is megállapitották, hogy, habár gazdasági fejlődés nincs, de rend és biztonság van. Mondjuk én biztos nem inditanék annyi becsületsértési pert, mint az ottani polgármester, viszont azt elismerem, hogy jól fogna Magyarországnak egy ilyen belügyminiszter.
hajjaj
2013. március 28. 22:02
Rike : bma-at ! A k-t !
hajjaj
2013. március 28. 21:24
Van itt egy "orvosok" aljadéka, aki " soha nem használt más nevet". Orvosnak hazudja magát, de nem több egy rohadék aktivistánál. Azt szereti, ha elküldik a "rózsabokrába". Ezt előszeretettel latinul kívánja ! Tudjátok, itt mindenki lehet orvos, közgazdász, politikus,de akár kisrike is !Szar egy ember , az biztos ! Figyelj aljadék! Itt most értelmes emberek is vannak .Te nem vagy az.Irány a karám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!