No mosoly

2013. március 20. 18:21

Érdemes volna már az iskolában elkezdeni annak oktatását, hogy az idegenekkel szembeni viselkedéssel nemcsak a hazáról állítunk ki bizonyítványt, magunkról is.

2013. március 20. 18:21
A szerk.
NOL

Mi, magyarok nagyon vendégszeretőnek tartjuk magunkat, erre most azt kaptuk a képünkbe, hogy a davosi Világgazdasági Fórum 140 ország közül a 116. helyre sorolt minket a külföldiekkel szembeni viselkedésről szóló jelentésében. Előbbre, mint a legtöbb kelet- közép-európai országot, de összességében azért mégis! Az ilyen listákkal meg besorolásokkal nem árt csínján bánni.

A kedvességgel pedig nem hivalkodni kell, hasznosabb azt gyakorolni. Persze nem taxishiénákkal, a vendéget megkopasztó pincérekkel, egyéb »ragadozókkal«. Kevesen gondolnak arra, hogy a mogorvasággal, a metakommunikáció révén egy magyarul nem tudónak is jól érthető »Hagyjál békén!« mentalitással maguk is hozzátesznek a sokat emlegetett országimázshoz.

Érdemes volna már az iskolában elkezdeni annak oktatását, hogy az idegenekkel szembeni viselkedéssel nemcsak a hazáról állítunk ki bizonyítványt, magunkról is. S ha a külföldieket is átverjük, kiröhögjük, akkor hogyan viselkedünk saját honfitársainkkal? Milyen a közbeszéd, hogyan szólunk egymáshoz, miért az agresszivitás a válasz minden utcai vagy közlekedési »helyzetre«?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jerom960
2013. március 20. 21:06
Arról is írhattál volna,hogy pl. aki vendégségbe megy,annak illik betartani vendéglátója házirendjét,ezt én még így tanultam(52 éves vagyok).Most úgy tűnik,egy mocsadék besettenkedik valahová és azt várja el a meglepődött háziúrtól,hogy tapsoljon,amikor körbehugyozza az ebédlőasztalt!Ellenkező esetben elmegy az ombusmanushoz és feljelentést tesz,mert megsértették alapvető jogait,tudnillik: neki pisilni kelllett...
KannibálTatárÚr
2013. március 20. 19:46
Azért nem szeretjük az idegeneket, mert él Mo.-on egy idegen nép, akik rossz hírünket keltik és lenáciznak, lefasisztáznak bennünket.
röviden
2013. március 20. 19:07
Én még azt a németet is mosolyogva igazítottam el, aki a Váci utca és Kristóf tér sarkán azután érdeklődött tőlem, hogy merre találja a pusztát. Megtörtént, nem vicc.
kaktuszvirág
2013. március 20. 19:03
Itt az ország egytizede külföldi:cigány meg zsidó,unalmas már mindennap kedveskedni nekik,mikor ők azt gondolják,hogy mi vagyunk az idegenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!