A Munkáspárt 2006-ot továbbra is partnernek tekintem

2013. március 08. 10:55

Szerintem a román kormány mostani intézkedéseinek nincs magyarellenes éle. Interjú.

2013. március 08. 10:55
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
hvg.hu

„Az MSZP-t is értesítették arról, hogy a szombati rendezvényen valamiféle provokációra számíthatnak? A Békemenetet is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) erre hivatkozva mondta le a tüntetését.

Azt halljuk, hogy a CÖF titkosszolgálati jelzéseket kapott. Egy normális országban nemcsak a tüntetőket, hanem az eredeti rendezvény szervezőit is értesítenék, de mi nem kaptunk ilyen jelzéseket. A hozzám eljutott információk szerint egy kicsit összetettebb a kép: úgy tudjuk, hogy a Fidesz Romániából is kapott jelzéseket. Valami ilyesmit: nem érdemes egymásnak feszülni, mert a Fidesz prominenseinek vannak üzleti érdekeltségei Romániában is, melyek esetleg reflektorfénybe kerülhetnek. (...)

Ponta fellépése az MSZP gyűlésén azért furcsa, mert a marosvásárhelyi magyar orvosi egyetem ellen tiltakozva buktatta meg azt a kormányt, amelyben az RMDSZ is részt vett. Éppen ezért a szombati felléptetése nincs összhangban azzal, hogy az MSZP nemrég Kolozsvárra zarándokolt, és bocsánatot kért a 2004-es népszavazásért az erdélyi magyaroktól.

Szerintem a román kormány mostani intézkedéseinek nincs magyarellenes éle, így a közigazgatás átszervezése mögött sok esetben racionális gazdasági, igazgatási érvek húzódnak meg. Ezen az alapon azt is lehet mondani, hogy a magyar kormánynak számos olyan intézkedése volt, amely a szegényeket sújtotta, tehát cigányellenes. Nekem a romániai magyarság támogatását választásról választásra elnyerő RMDSZ az iránytű, amely arra is kész volt, hogy koalícióra lépjen Pontával. (...)

Az MSZP-nek a jelek szerint fontos mindenki, aki csak pár száz szavazatot is hozhat: gondolom, ezért tárgyalnak/tárgyaltak például a Kommunista Párttal is.

2009 januárjában publikáltam a Balra Magyar! című dolgozatunkat. Azóta hajtogatom, hogy balra kell tolni az MSZP-t. Most sokkal »balrább« vagyunk, mint pár éve, de még mindig nem vagyunk elég baloldaliak. A Vajnai-féle Munkáspárt 2006-ot pedig továbbra is partnernek tekintem, függetlenül attól, hogy a DK megvétózta a csatlakozásukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. március 08. 16:27
"Szerintem a román kormány mostani intézkedéseinek nincs magyarellenes éle," No,erről ennyit. Szanyi lenni teljesen összefüggéstelenül illogikus.
leech
2013. március 08. 16:07
"Szerintem" részeg vagy , megint !
slomovicz
2013. március 08. 14:11
Muhahaha... ez akkora marha.. :-)
justiceforhungary
2013. március 08. 13:56
Ez az ember nem normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!