Kinek a nevében?

2013. február 16. 15:26

A hahás diákok nem fogadták el, hogy vannak olyanok, akik nem kívánnak csatlakozni hozzájuk.

2013. február 16. 15:26
Zila János
Zila János
Policity Blog

„A HaHának számos elfogadható módja lenne kifejezni a véleményét, és tény, hogy számos ilyen módot alkalmaz is (tüntetések, fórumok, levél az államtitkárnak). Probléma akkor merül fel, amikor egy körülbelül százfős fórumon döntik el, hogy az ELTE nagyjából kilencezer hallgatót számláló Bölcsészettudományi Karát elfoglalják. A hétfői foglalás keretében ellehetetlenítették egy időre az oktatást, ami igencsak furcsa módja a végső soron a hatékonyabb oktatásért folytatott küzdelemnek. A tudósítások szerint volt olyan előadás, amelyet a jelenlévő hallgatók kifejezett kérése ellenére szakítottak félbe; vagyis róluk, de nélkülük, sőt, tiltakozásukkal szemben döntöttek. A hahás diákok nem fogadták el, hogy vannak olyanok, akik nem kívánnak csatlakozni hozzájuk, ad abszurdum tanulni szeretnének az egyetemen.

»Az egyetem a miénk!« – kiabálják, és valóban: az övék is, de amikor lépten-nyomon az alapjogaikra hivatkoznak és a demokratikus értékek védelmében szólalnak fel, akkor érdemes lenne figyelembe venni mások jogait és elképzeléseit is. Hiszen miként a hétfői akció egyes eseményei is tanúsítják, vannak olyan hallgatók, akik nem értenek velük egyet, vagy ha bizonyos kérdésekben egyet is értenek, nem kívánnak a Haha által alkalmazott eszközökhöz nyúlni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csííí
2013. február 17. 17:37
azoknak a nevében akik 2008-ban negyed ilyen mértékű megszorításokra mondtak nemet.
Rabonban
2013. február 17. 11:21
Eszméletlen szerencséjük van, hogy a magyar a legbéketűrőbb nép a világon!/Oka: munkaidőben dolgoznak, ha hagyják őket/ Van megoldás! Akiknek az ország csak rög, menjenek Isten hírével de még az egyetemre való jelentkezés előtt!
Anti Komcsi
2013. február 17. 01:34
Elegem van a lebecolo, romkocsmas es szipos, amerikai penzen uszitott nyeretlen senkik diktaturajabol. Legyen tandij! Legyen nepszavazas! Szavazzunk nem-mel a nyikhaj senkik anyagi tamogatasara! Hol van az eloirva, hogy a mi adonkbol a mi penzunkbol TI randalirozzatok???
wandakutya
2013. február 16. 21:23
Biztosan igazad van, de olyan szintű a brosúramániája, hogy ingerlő. :) Annak idején a "Világnézetünk alapjai" című tantrágya keretében hallottam efféléket, csak picit más volt a szóhasználat. Az eszmeiség viszont ugyanaz. Kockafejben panelgondolatok - egy lepkefingnyi önállóságot is nélkülözve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!