Boross Péter tétele

2013. február 08. 12:51

Az Isten őrizze meg ezt az országot a Borosshoz hasonlóktól.

2013. február 08. 12:51
Szász István
Népszava

Boross Péter annak a sötét szélsőjobboldali rendszernek képződménye, amelyik most épül ki újra, amelyik Horthyt rehabilitál, szálasista, Hitler-rajongó író-dilettánsokat emel piedesztálra. Amelyik úgy gyűlöl mindent, ami progresszió, mindent, ami nyugatos, ahogy az ő dzsentri világa mindig is gyűlölt mindent, ami modernitás, mindent, ami a szűk agyú provincialitásból kilép, ami európai. Ő az a fajta, amelyiknek Ady, József Attila, Bartók Béla mindig hazaáruló pernahajder volt és maradt. Ők aztán nem tanulnak és nem felejtenek! Erőszakos, hatalmaskodó úriemberek! Ady szavaival élve, »Vén huncutok és gonosz ostobák«.
Ma Orbán Viktor regnálása idején beteljesedni remélik örökreakciós nemzetvíziójukat. Kicsinyes rosszindulatukkal mindig ők a nemzet jobb törekvéseinek elgáncsolói, akik szentül hiszik, hogy nekik természeti jussuk ez az ország.

Ők azok, akikről a baloldalisággal nem gyanúsítható Márai Sándor azt írta Naplójában: »A tudat, hogy ő mint keresztény magyar ember, előjogokkal élhet a világban, egyszerűen azért, mert keresztény magyar úriember, joga van tehetség és tudás nélkül jól élni, tartani a markát, baksist kérni államtól, társadalomtól. Képesség és szorgalom nélkül akarnak érvényesülni, csakis azért, mert ők keresztény magyar urak, s kivételezést várnak az élet minden vonatkozásában...« Az Isten őrizze meg ezt az országot a Borosshoz hasonlóktól. Attól, hogy itt, Európa közepén olyan »baloldalmenetesített« ország legyen, amelyben Boross és társai, és csakis ők, érzik jól magukat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2013. február 09. 11:39
Húha! Ehhez a cikkhez mennyit kellett szívni?
6qwasyx
2013. február 09. 09:23
Boross, te barom!
locsaba
2013. február 08. 23:35
Az Isten az olyan velejéig romlott rothadt rasszista gazemberektől óvja meg ezt az országot, mint amilyen Te vagy. Ha a szövegben a keresztény magyar helyett beírjuk a zsidót, akkor lesz ajvékolás. A keresztény magyart azt szabad. Rohadt tróger!
füst
2013. február 08. 23:20
Közhelymonológ egy butafejű öregembertől....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!