Dajcstomizmus

2013. február 19. 08:41

Mi ez a primitív reakció, amit az ovisok vitavetélkedőjén is kifütyülne a közönség?

2013. február 19. 08:41
Pető Péter
Pető Péter
NOL

„A magát amúgy sohasem politikai filozófusként meghatározó MTK-elnök, Deutsch Tamás ezúttal a következő szöveget küldte a világhálóra: »Azt hiszem, hogy a breivik gyerek után nehány számmal kisebb arccal kéne demokráciailag az észt osztania a norvég kollégának«. Ez volt a válasza Mong Attila újságírónak, aki a Norvég Helsinki Bizottság jelentését tette közzé a platformon. (A grémium úgy véli, veszélyben a demokrácia Magyarországon.)

Az még érthető, hogy Deutsch nem ért egyet a szervezet jelentésével, s a demokrácia kiterjesztéseként értelmezi az Alkotmánybíróság kiherélését éppúgy, mint a »rugalmas gránitból« készült, egypárti alaptörvény fertályóránkénti módosítását. Az azonban értelmezhetetlen és felfoghatatlan, mi köze mindennek Breivikhez. Mi köze ennek ahhoz, hogy egy fékevesztett tömeggyilkos fiatalokat lő halomra? Egyáltalán, mi köze ennek a szörnyű tragédiának a politikai rendszerhez? Vagy a Norvég Helsinki Bizottság jelentésének Berivikhez? És mi ez a primitív reakció, amit az ovisok vitavetélkedőjén is kifütyülne a közönség?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krotak
2013. február 19. 12:51
Azt hiszem, kicsit elmaradtam a világ folyásától. A zeller nevű zöldségféle a szlengben valami csúnya dolog?
gubenc
2013. február 19. 12:44
Reagen és Gorbacsov elnök beszélgetnek arról, hogy melyik rendszer a jobb. Reagen ravaszul kezdi az érvelést: "Gorbacsov úr, ha a maguk redszere a munások állama, ahogy mondják, akkor tessék nekem megmondani, hogy hány évet is kell maguknál egy munkásnak dolgoznia, hogy autója legyen?" Gorbacsov elképed kb fél percig köpni- nyelni nem tud. Majd nagy elégedettséggel rávágja: "De maguknál meg verik a négereket!"
tarackos
2013. február 19. 10:04
Gondolom Tomi az "Amerikában meg verik a négereket" tipusú érvelést akarta alkalmazni de szerény szellemi képességéből ennyire futotta...
bohocugyi allamtitkar
2013. február 19. 09:58
szegeny fidesznacik, mindig az a kib*** tukor a hibas...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!