Mindenki a maga portája előtt...

2013. február 15. 12:15

Valami nagyon fontos külföldi szervezet nagyon független képviselője nagyon aggodalmas arccal nagyon félti a magyar demokráciát.

2013. február 15. 12:15
Lotte
Onleány Társasblog

„Csak tudnám, miért vált ki belőlem újra és újra intenzív érzelmeket, ha valami nagyon fontos külföldi szervezet nagyon független képviselője nagyon aggodalmas arccal nagyon félti a magyar demokráciát, miközben a honi újságírók jelentős része nagyon gyorsan, nagyon sokszor és nagyon előkelő helyen tudósít minderről - örvendezve, hogy új delikvens akadt horgukra, aki ismét megtörölheti becses lábát bennünk. A lelki egészségünk védelme miatt is felesleges (lenne) a bosszankodás, hisz oly sokszor megtörtént már mindez. Végtelenül egysíkú a lemez, álmunkból felébresztve is tudjuk sóhajtani az érveket: Gyöngyöspata nevét, az általános romaellenes közhangulatot, az antiszemitizmust, meg úgy egyáltalán a fékek és ellensúlyok billegését. A sötét árny pillanatok alatt rávetül a magyar ugarra...

Most épp a Norvég Helsinki Bizottság adott ki jelentést »Veszélyben a demokrácia és az emberi jogok Magyarországon« címmel. A szervezet vezetője, Bjorn Engesland az indexnek elmondta, legfőbb törekvésük, hogy »továbbra is nyomás alatt tartsák a magyar kormányt, hogy az tartsa tiszteletben a demokratikus értékeket«. (Egyébként pedig irgum-burgum, jusson több pénz a Norvég Alapból az emberi jogokkal foglalkozó civil szervezeteknek.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. február 15. 14:25
...pedig milyen jó Orbanisztánban élni!!
suski
2013. február 15. 14:11
És azt se felejtsük el, hogy a norvég kommandó egy lyukas gumicsónakkal próbált átkelni Utoya szigetére, hogy leállítsa a lövöldözést. Egy német turista adott kölcsön csónakot a barmoknak, mert süllyedt. És hogy hiába telefonáltak a kölykök a rendőrségre, először nem hitték el nekik , hogy lövöldözés van. Szóval tényleg van mit söprögetni. És akkor tessék a TEK gyakorlatain gúnyolódni, amikor átgondoltuk, itt hány embert menthettek volna meg, ha fel lettek volna készülve.
kjkj945
2013. február 15. 14:11
ön jány a kettős mérce soha nem negy ki a divatból. Mindig és csakis egyedül a magyarok a hibásak kollektíve!!! A norvégok meg miért nem fogadják be a romákat????
suski
2013. február 15. 13:56
Na akkor lássuk szépen sorjában. 1. Szélsőjobb:Norvégiában jelenleg 16,9 %-on mérik a szélsőjobboldali/ populista Fremskritt-pártot. Ezek nem szeretik a cigányokat , arabokat, bevándorlókat, ó, borzalom, rasszizmus , nácik. Európa ébredj! A múltkori választásokon 22,9% -ot kaptak. Jujjuj. Breivik mészárlása nem tett jót nekik, mert asszem valaha az ő ifjúsági szervezetüknek volt tagja. Hahaha.Koalíció néz ki a szélsőjobb és a konzervatív jobboldali párt között a legközelebbi választásokon. AHHH! 2. Cigányok. Lássuk előbb a hazai norvég cigányokat. Ebből van kb 500 db a kb. 5 milliós országban. A problémáik a következők: analfabétizmus, iskolakerülés, tiniterhesség, gyerekként férjhezadott kislányok, munkanélküliség, borzalmas lakókörülmények, segélyből élés, kábítószer, szegénység...Hoppá, hogy ez ismerős valahonnan? Nos a világ leggazdagabb országa 500 db saját cigánnyal nem bír megküzdeni, ehhez képest Mo-on van 1 millió és ehhez ugye jóval kevesebb lóvé áll rendelkezésre. Íme a riport a skandináv nyelvekben jártasaknak. Majd akkor tessék kritizálni, ha az 500 db-ot majd sikerült kiemelni az állati sorból. 60 éve próbálkoznak, az eredmény zéró – a cikkek szerint. http://www.nrk.no/ytring/rombarn-blir-giftet-bort-1.10868986 3. És akkor most lássuk mennyire toleráns az egyszeri norvég polgár, amikor háza előtt vagy kedvenc parkjában sátrat vernek a román/bolgár cigányok. Nos a cirkusz már évek óta folyik, most ott tart a dolog, hogy az osló-i rendőrség/ önkormányzat meg akarja tiltani az utcán alvást (!!!!! Szabó Máté figyelj bazmeg, adj ki közleményt, ” a város mindenkié” ) ott ugyanis ez jogukban áll, miközben állítólag Mo-on tombol a diktatúra. A koldulást és utcai zenélgetést előzetes írásos engedéllyel lehet művelni. Európa ébredj! Európa segíts! A gonosz rasszista norvégoknak nem tetszik hogy a román/bolgár cigányok autóikban alszanak nagy csapatokban, a ruháikat és háztartásukat az utcán kiteregetik, ott esznek, isznak, szarnak, ahol rájuk jön. Európa ébredj, Európa segíts! ” Az emberek nem merték a gyerekeiket kiengedni játszani” Hö? Na miért nem, csak nem nácik? Undorodtok a cigányoktól, vagy mi van, kedves norvég helsinki bizottság? http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.10895127 ” A rendőrség beismeri, hogy kitette a cigányokat a városból. A cigányok 24 feljelentést tettek, ebből 5-öt vizsgált ki a rendőrség. Nem tudni kik hajtották végre az akciókat, mert a rendőrség nem dokumentálta az eljárást” Ó, borzalom. 2 cigány feljelentő szerint 15-20 percre vitték ki őket a városból, majd egy patakra mutattak a rendőrök, hogy tessék, ott foghattok magatoknak kacsát. Ó, borzalom. Nácik, nácik. Norvég rendőrnácik. http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.10901515
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!