Vasúti mizéria 1. – az MKP aktivizmusa

2013. február 18. 10:24

Ezt a pajtaszerűségre csavarozott plasztik-izét érdemes összehasonlítani az önerőből építkező KDSZ akciójával, csak hogy lássuk, hol tart színvonal szempontjából egy országos párt.

2013. február 18. 10:24
Fiala-Butora János
Közbeszéd

„Kap az MKP hideget-meleget a múlt heti táblaállításért. A cikkírókés kommentelők közül sokan egyszerűen a civil ötletek lenyúlásának tartják az ekecsi vasútállomás mellé kirakott magyar táblát. Pedig nem ez a baj vele.

Egy civil kezdeményezésnek sincs szabadalma a táblaállításra, a példát szabadon követheti bárki. A jó ízlés ugyan megkívánná, hogy ha már másolunk, a kivitelezés legalább ne legyen rosszabb, mint az eredeti, de hát ne legyünk kicsinyesek, egy országos pártnál jelenleg erre futja. Azért ezt a pajtaszerűségre csavarozott plasztik-izét érdemes összehasonlítani az önerőből építkező KDSZ akciójával, csak hogy lássuk, hol tart színvonal szempontjából egy országos párt. De mint mondtam, a baj nem ez.

Sokkal inkább az, hogy az akció a teljes tanácstalanság és az akut szerepzavar tünete. A vasúti kétnyelvűség biztosításához törvénymódosításra lesz szükség. Ennek elérése, többek között, pártok feladata. Mit tudna az MKP, mint párt tenni e cél érdekében? Első lépésként megfogalmazhatna egy törvényjavaslatot, és az elfogadása mellett érvelhetne az illetékes szerveknél (Vasút, Közlekedésügyi Minisztérium), illetve az Európai Parlamenti képviselőin keresztül nemzetközi szövetségeseket találhatna és nyomást fejthetne ki a szlovák kormányra – optimális esetben mindezt összhangban a többi szereplővel. Ez nem sok, de parlamenti- és kormány-pozíciók híján ennyi szerep juthat rájuk pártként.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2013. február 18. 12:41
Nem baj az, ha 1-1 esetben a pártelnök is fúrógépet ragad és a sajtó ezt jól dokumentálja. Ez ugyanis azért többekhez eljut, mint a törvénytervezet. Az viszont biztos, hogy a pártelnök tevékenységének a fontosabbik része a törvénytervezet, még ha annak életbe léptetésére nincs is túl sok esélyük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!