Az antiszemitizmus demarkációs vonala

2013. február 28. 11:52

Nem lehet egy időben elhatárolódni/elítélni, illetve közösséget vállalni ugyanazokkal az eszmékkel.

2013. február 28. 11:52
autognomia
Hacsaknem

Ha ma a magyar parlamentben egy politikai párt szerint listázni kell a szerinte »nemzetbiztonsági kockázatot jelentő zsidókat« és egyetlen jelen lévő kormánypárti képviselő, de még a külügyi államtitkár sem tiltakozik, akkor ezt a magatartást nem lehet oly sokféleképpen értelmezni. Ha Bayer Zsolt megsemmisítené a cigányokat, és a magyar kormány nem »tagadja meg« őt, és természetesen soha nem is fogja, akkor szintén nem félreérthető gesztusról van szó. Fellegi okfejtésével tehát egyetlen baj van: nem lehet egy időben elhatárolódni/elítélni, illetve közösséget vállalni ugyanazokkal az eszmékkel. A Jobbik és a Fidesz között én egyáltalán nem látom azt az éles demarkációs vonalat, amelyről beszél. Sőt. Azt látom, – és ne menjünk messze: elég a különböző fórumokon megjelenő zsigeri gyűlölködést megfigyelni – hogy a jogállamiság aláásása mellett, a Fidesz jobbra tolódása hatalmas evidenciaként van jelen a mindennapjainkban. Ez pedig semmi másra nem jó, mint hogy hozzájárul az amúgy is sebezhető csoportok iránti jelenlegi soviniszta hozzáállás kialakulásához. A kormány költői hallgatásának egyetlen logikus következménye lehet: utat nyit a Jobbik gyűlölködő retorikájának térnyeréséhez.

És hogy mit sejtetnek a számok? A jelen állapotokat 2014-re kivetítve, a Fidesz-Jobbik kombó kényelmes kormányzásának vízióját. A Fidesz óhatatlan, de korántsem tragikus erodálódását figyelembe véve borítékolható, hogy a Jobbik fogja megszólítani a magukat jobboldalinak valló, alacsonyabb végzettségű, fásult és egyáltalán nem jóllakott szavazókat. Minden jel arra mutat, hogy a Fidesznek nagyon jól megfontolt érdeke fűződik »a mély politikai, erkölcsi és gazdasági válság« fenntartásához, amelyről Fellegi beszélt. Magyarországon ugyanis nem terjed a gyűlölködés, hanem tudatosan terjesztik. És nem is lesz ez másként addig, amíg a cigányellenességgel és antiszemitizmussal szemben meghirdetett »zéró tolerancia« szépen megfér a gyűlölködő eszmék terjesztőinek széleskörű ünneplésével.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. február 28. 16:27
"""" Nem azért vagyok antiszemita, mert nem "szeretem" őket. Nem azért vagyok antiszemita, mert nem tetszenek nekem, csunyák. Ez nem ok. Nem azért vagyok antiszemita, mert utálom őket. Mert nem utálom őket. Nem azért vagyok antiszemita, mert gyűlölöm őket. Nem egyáltalán nem gyűlölöm őket. Akkor miért, jön a jogos kérdés? 1. Mert meg vannak pozitiven különböztetve; 2. Kiváltságaik vannak; 3. A legtöbb aránytalanul magasan fizetett állami állást ezek töltik be; 4. A törvény rájuk másképp vonatkozik; 5. Olyanokat megtehetnek, amit külföldi Izraelben nem tehet meg; 6. A legtöbbje elutasitja az asszimilációt; 7. Külön, saját apartheid iskoláik lehetnek, közpénzen; 8. Ünnepeiket, amelyből töménytelen van, rákényszeritik a polgári lakosságra; 9. 70 évvel ezelőtti vélt "bünöket" próbálnak a ma emberére rásózni; 9. Az állam aránytalanul óriási összegekkel "támogatja" őket, kizárólag faji alapon; 10. Majdnem minden esetben a törvény felett állnak; """"""
ottapont
2013. február 28. 14:48
Februárban az európai zsidó parlament küldöttsége Budapestre érkezett, kivizsgálni a Magyarországon egyre növekvő antiszemitizmust és rasszizmust. Tomer Orni, a küldöttség egyik tagja kijelentette, hogy az európaiaknak a DNS-ükben van az antiszemitizmus!! (kb 1 percnél) http://www.youtube.com/watch?v=VuzjQzcFc6A Az efféle kijelentések miért maradnak visszhang nélkül?? Ez legalább annyira gáz, mintha Bayer azt állította volna, hogy a cigányoknak a DNS ükben van a bűnözés, vagy a zsidóknak a hazaárulás!!!
ShamrockJ
2013. február 28. 14:25
Egy ujabb hulyezsido antiszemetsegen agonizalo hulye cikke.
tarackos
2013. február 28. 13:29
A fidesznek a fanatizálható csőcselékre meg az beszűkült tudatú silány kurzusértelmiségre van szüksége akik gátlástalanul kiszolgálják. A választási tömeg erre a salakra van szabva. Ezért sodródik jobbra és folytat értelmiségellenes politikát is. Ellopja a jobbik programját, a jobbik témáit. Ezzel radikalizálja a jobbikot akiknek zászlót kell gyújtani, zsidózni, cigányozni a parlamentben, hogy észre vegyék őket. A fidesz egy magyarellenes oligarcha-párt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!