A Fidesz a MIÉP feltámasztására készül

2013. január 22. 16:08

Jól látható, hogy azok, akik nagy csinnadrattával elhagyták a Jobbikot, hol és hogyan végzik az esetek többségében.

2013. január 22. 16:08
Vona Gábor
Facebook

Bizonyára sokan értesültek már róla, hogy a Jobbikból a mandátumuk visszaadása nélkül távozott Endrésik Zsolt és Rozgonyi Ernő a MIÉP politikusaiként folytatják pályafutásukat. A MIÉP célja, hogy 2014-ben bejussanak a Parlamentbe, és akár Pősze Lajossal is leülnének tárgyalni. Tegnapi sajtótájékoztatójukon Rozgonyitól megtudhattuk, hogy miért nem érdemes támogatni a kommunista nyugdíjak elvételének parlamenti napirendre vételét, ma reggel pedig a közrádióban hallhattuk Endrésik aggodalmát az antiszemita kijelentések miatt. Ki érti ezt?

Én igen.

Körülbelül két hónapja egy Jobbikhoz pozitívan álló fideszes országgyűlési képviselő jelezte a számomra, hogy a Fidesz úgy próbál majd nekünk ártani, hogy infúzióra teszi a MIÉP-et. Ad majd mögéjük pénzt, médiát, embert, nekik pedig az lesz a dolguk, hogy elmondják, ők az igazi radikálisak, akik a Fidesszel is jó viszonyra törekednek, a Jobbik viszont szélsőséges, a háttérben pedig a baloldallal szövetkezik Orbán Viktor ellen. Ezzel a szándék egyértelmű, gyengíteni, hitelteleníteni, megosztani a Jobbik táborát. A teljesen lezüllött MIÉP sajnos már jó ideje a Fidesz kiszolgálója, elegendő csak megnézni a kormányt dicsőítő cikkeket a Magyar Fórumban.

A fenti hírek miatt óriási a felháborodás a táborunkon belül, amit persze megértek, de én inkább örülök. Egyrészt ez az egész olyan nevetséges, mondhatni tragikomikus. Rozgonyi kijelenti, hogy csalódott a Jobbikban, ezért segíti a MIÉP újraindítását, amit meg annak idején a Csurka elleni lázadás vezetőjeként hagyott ott. Endrésik Zsolt, aki a zsidó származású Szegedi Csanád elleni küzdelmével lett országosan ismert, majd elmondta azt is, hogy a pártpolitikának vége, most elítéli az ország imázsának ártalmas antiszemita kijelentéseket és belép egy pártba. Másrészt pedig jól látható, hogy azok, akik nagy csinnadrattával elhagyták a Jobbikot, hogy mi ilyen árulók, meg olyan szemetek vagyunk, hol és hogyan végzik az esetek többségében.

Aki még ebből sem érti, mi folyt és mi folyik itt a Jobbik körül, az semmiből sem fogja. Vagy nem is akarja...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. január 23. 09:38
Szerintem csak a baloldalt utánozzák: ott több új pártocska lett létrehozva, hogy választáskor mind összefogjonak.
BőröndÖdön
2013. január 23. 03:59
Gábor,a csirkepista bácsiék is elüldögéltek egy szezont a házban aztán szétszéledtek,nektek sem lesz más a jövőtök,hála Istennek!
huttinger
2013. január 22. 22:22
Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy az egyfordulós választás miatt a a feltámasztott MIÉP-nek hivatalosan csatlakoznia kell a fideszhez, mert különben semmit sem ér a fidesz sündörgése. És továbbra is üzenem Zázrivecznek, hogy még arra is figyeljen oda, hogy milyen zsepibe fújja az orrát. Minden jobbikosról minden ki fog derülni adott időben.
laci0011
2013. január 22. 20:48
A fideszkét tönkrevágja,ha a jobbik nagyobbra nő.Megosztja a szavazatokat és ha emiatt nem a liberálszélkakas hitgyüli nyer akkor úszik minden,jön a börtönkoszt nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!