A Teremtő csodája

2013. január 23. 08:06

Ezért a legfontosabb, amit máris megtehetünk, hogy a keresztény egységért és a világ békéjéért szívből imádkozzunk az Úrhoz.

2013. január 23. 08:06
Kalota József
Református.hu

„Az Úr, főpapi imájának részeként, imádkozik az Ő barátaiért. Mindenek előtt azt kéri, hogy erősödjenek meg a hitben és legyenek személyes egységben Vele és egymással. A végső cél, hogy »mindnyájan egy legyenek«. (Jn 17,20) De mindennek összemberi és világméretű távlatai is vannak, még ha a jelen világban szó sincs ilyen egységről. Sajnos, nemcsak az államok és személyek közötti széthúzásnak, hanem az egység megteremtésére irányuló szándék hiányának is tanúi vagyunk, amely teljesen ellentétes az Úr akaratával. Természetesen, van ebben nekünk is, és mindenkinek felelősségünk, akik Krisztus szellemében, a hit egységére és a Szentlélekben való közösségre törekszünk.

Ezért a legfontosabb, amit máris megtehetünk, hogy a keresztény egységért és a világ békéjéért szívből imádkozzunk az Úrhoz, hogy az Ő parancsolatait megtartva, megszabaduljunk a lelki vakságtól és a törvénytelen cselekedetektől. Az Úr Jézus segítsen minket az egység útjára lépni, az élet Kelyhéből együtt részesedni, családjaink egységét megőrizni, vezetőinket egyetértésre bírni, a nagyhatalmakat békére késztetni. Találjuk meg mindnyájan a kölcsönös szeretet, az egymás iránti bizalom és az egymással való együttműködés útját! Ámen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!