Gazemberség a minimálbér

2013. január 24. 14:39

A minimálbér helyett arra lenne szükség, hogy 100 000 forintot kereshessen mindenki anélkül, hogy egyetlen fillér adót kelljen fizetnie.

2013. január 24. 14:39
Jakab Andor
Kapitalizmus blog

Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, mondom, hogy az államot egyáltalán semennyire nem érdekli, hogy a dolgozók több pénzt keressenek. Az csak a mesebeszéd, amivel ezt a közönséges rablást eladják a hiszékenyeknek. Az államot egyedül és kizárólag az adószedés érdekli.  Ez a minimálbér egyetlen valódi oka. Azt akarják, hogy senkinek ne lehessen annál kevesebbet adózni. A minimálbér valójában a minimum megkövetelt adó. Amennyit minimum elvár mindenkitől a politikus, ha az adóalany beledöglik is. És ha emiatt a fél ország munka nélkül marad, az a mi bajunk, őket rohadtul nem érdekli. És a minimálbért azért nevezem különösen gazemberségnek, mert azt a célt szolgálja, hogy a legkevesebbet keresők pénzének a felét vegyék el. Magyarul olyanok kifosztását szolgálja, akik gyakran effektíve éheznek.

Honnan ismered meg azt a politikust, aki tényleg több fizetést szeretne?

Az olyan politikus nem sámán képében tetszeleg. Nem próbál meg olyasmit elhitetni az emberekkel, hogy csodákat tud tenni és valamiféle mágiával képes megváltoztatni a piac fizikai, matematikai törvényszerűségeit. Nem próbálja bemagyarázni, hogy magasabb fizetéseket tud varázsolni. Egyedül a munkaadó adhat több fizetést, ha tud.

A becsületes politikus az adók mértékét befolyásolja. Tényleg képes lehet a fizetéseket megnövelni, de nem varázsigék üvöltözésével, mint például »elvárt fizetés«. A fizetéseket egyetlen módon tudja tényleg megnövelni, ha csökkenti a béreket, de legalább a minimálbért sújtó közterheket. A többi egyszerűen nem rajta múlik, nem az állam valódi hatásköre. A becsületes politikust tehát onnan ismered meg, hogy csökkenti a minimálbért.

Ezáltal olyanok is rendes munkához juthatnak, akiknek addig csak a megalázó közmunka jutott 47 000 forintért. Csökkenti a minimálbér közterheit, hogy a cégek által a dolgozóiknak kifizetett pénzből a lehető legtöbb el is jusson a munkavállaló zsebébe az államkassza helyett. A becsületes politikus nem mások pénzéből akar még eszetlenebb mértékben jótékonykodni, hanem visszafogja magát és kevesebbet vesz el.

Adómentes fizetés-minimum kellene.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
füst
2013. január 25. 09:27
A cikkíró hülye, esetleg a gazdaságot csak milton fridman könyvekből ismerő egyetemista....
vizesnyolcas
2013. január 24. 22:25
"Adómentes fizetés-minimum kellene." Volt már ilyen, ezért az is jól ismert, hogy (nálunk) mi a gond ezzel a megoldással. A "versenyszférában" hivatalosan azok is az adómentes összegre lesznek bejelentve, akik az ötszörösét keresik, a különbözetet zsebbe kapják. (Egyébként ez az igazi adókiesés, nem pedig az, ami a ténylegesen keveset keresők adómentességéből adódik.) Egy hívő kapitalistának ezt tudni illene.
kamasuka
2013. január 24. 22:02
T. Mandíner! Kicsit komolyabban kéne venni a trollhadsereg alregjeit, mert komolytalannak fog tűnni a portál 2014 áprilisában. :D
kamasuka
2013. január 24. 22:01
T. Mandíner! Kicsit komolyabban kéne venni a trollhadsereg alregjeit, mert komolytalannak fog tűnni a portál 2014 áprilisában. :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!