LMP: ökofogyott létezés

2013. január 27. 10:32

Jó ha mindenki tudja, a kutatások szerint az LMP-s szavazók több, mint kétharmada a DK-ra is szívesen szavazna.

2013. január 27. 10:32
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Gréczyblog

„Az LMP veszte az őszintétlenség. Minden látszattal ellentétben az LMP sohasem tudta, hogy mit képvisel. Mint az egyslágeres előadót, a korhangulat befújta a pártot a slágerlistákra, de egy teljes lemeznyi anyagot képtelenek voltak összeállítani. Például nem tudom, mitől hívják az LMP-t ők maguk, és az újságírók is szinonímaként: ökopártnak. Semmilyen markáns jelét nem adták zöld mivoltuknak, ha csak azt nem, hogy Sólyom László védőszárnyai alól bújtak elő. A Werder Bremen sem hívja magát ökopártnak csak azért, mert zöld a színe. A Real Betis sem. Az LMP létezése pedig szép lassan ökofogyottá vált.(...)

Eközben jó ha mindenki tudja, a kutatások szerint az LMP-s szavazók több, mint kétharmada a DK-ra is szívesen szavazna. Na erre varrjunk gombot! Ennyit a nyolc év LMP-s szavazói megítéléséről.

Az LMP abba szakad bele, hogy nem lehet gyanúsan Fidesz-közelinek tűnő kopogtatócédulákhoz jutni a 2010-es önkormányzati választás előtti pillanatokban, majd odaláncolni magunkat a Fidesz ellen. Nem lehet felelőtlenül nagy tétet jelentő népszavazást elindítani, majd egyedül bele is bukni, mivel képtelenek vagyunk elég aláírást gyűjteni. Nem lehet egyszerre a Jobbik sátrában mutatkozni, technikai koalíciót elképzelni Vona Gáborral, és elítélni, de részt nem venni antirasszista tüntetésen. Nem lehet egyszerre azt ígérni, hogy visszalépek az MSZP javára az időközi választáson, majd mégsem. Nem lehet egyenlőségjelet tenni Gyurcsány és Orbán kormányzása közé - Gyurcsány hazafi és demokrata, Orbán nem az. Nem lehet egyszerre államszocialista blogokat írni és a piacpárti Bajnai kegyeit keresni. Túl sok a feszítő ellentét. Most meg odajutottak, hogy marad egy ortodox LMP, és onnan nézve egy Jávor-Lezsák, egy Karácsony-Manninger meg egy Turi-Kovácsnak látszó Scheiring Gábor, akik a süllyedő hajóról átkapaszkodnának egy erősebbnek tűnő katamaránra.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2013. január 27. 23:28
A Böszme Párt mint LMP-sek hullarablója. Összenő ami izé...Zsóti, ti már nem tudtok statisztálni a "Birodalom Visszavág"-ban sem, te meg a zombi-Idolod... Zsóti, te még sosem gondoltál arra, hogy kipróbálsz egy kis psycho-analízist? OK, az Idolról tudjuk, hogy a nárcizmusánál csak az elvakult hülyesége nagyobb, de hidd el, neked is jót tenne egy kis diagnózis, talán ha a Göncz K. ráér?, tudod, jobb tudni mire szedd a bogyókat, mint csak úgy vaktában bekapdosni azokat, mert az tuti, hogy bogyó nélkül neked így se menne, mint most. A megfelelő dignózishoz megfelelően kalibrálhatnák a kezelésedet is.
Soma
2013. január 27. 21:47
Aki az LMP-re szavaz, annak tényleg mindegy, hogy rájuk, vagy a DK-ra adja-e a voksát! Egyik tizekilenc, a másik egy híján húsz. Megnyerik vadai Ágicát, Bauert és a Fletót, hogy a többit ne is említsem. Az újabb kongresszust az Apró-villában is tarthatják.
gary_cooper
2013. január 27. 20:25
Naná, csakis a déká... áldemokraták, álszocialisták, álszentek, röviden álnokok gyülekezete. Mi másra is vágyna a magyar...Szegény Gréczy!
Nick:Hornby
2013. január 27. 19:36
Zsótti, oszt a kettészakadt lmp melyik fele szavazna a Dk-ra, csak aztat árúd el , öcsém!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!