Amerikai, buzi, zsidó segítség a Fidesznek

2013. január 29. 08:15

Amerikai tanácsadók – több, mint gyanús. Rendes magyar ember nem vesz igénybe ilyen segítséget.

2013. január 29. 08:15
Gomperz Tamás
hvg.hu

Nézzük, milyen tanácsadók bukkantak fel az utóbbi időben a Fidesz környékén? Upsz, hát ők meg miféle szerzetek? Kik ezek a tehetséges tanácsadók, akik az információk szerint a Századvégen keresztül »a Fidesz és a kormányzat politikai lépéseinek előkészítését« segítik? Az egyikük George E. Birnbaum, a másikuk Arthur J. Finkelstein, akik, mint az a nevükből is sejthető, egyáltalán nem magyarok, sokkal inkább amerikaiak, amiből talán nem túlzottan merész levonni azt a következtetést, hogy amerikai segítséget kap a Fidesz. És ez még semmi.

Finkelsteinről a nyilvános életrajzi adatok alapján még két zavarbaejtő részlet deríthető ki. Hogy is mondjuk el úgy, hogy a kormánypárti olvasónak a kognitív disszonancia ne okozzon kényelmetlen perceket: az illető úr néhány éve házasságot kötött egy másik úrral, tudják, ez az a jogintézmény, amelyért Semjén Zsolt legalább annyira lelkesedik, mint Simicska Lajos a tiszta közbeszerzésért. De a legdurvább csak most jön. Angolul idézzük, hogy minél kisebb legyen a morális pánik: »Finkelstein grew up in a lower-middle-class Jewish family, living in Brooklyn until age 11.«

Egy kis Ron Werber. Mindenütt ott vannak. Mindent ők irányítanak. A háttérhatalom kezében vagyunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Google
2013. január 29. 14:34
Ha egyszer végre a baloldaiak megértenék, hogy a jobboldaliak (és itt a Jobbikra nem gondolok, nagyon nem) nem általában ítélnek el népcsoportokat, mégcsak pártszimpatizánsokat sem!Csak az egyes emberi megnyilvánulásokat teszik szóva, már ha éppen. Akkor ez a Gomperc is megértené, hogy _hiába_ zsidózik és buzizik itt - csak a száját mocskolja be. Werbert pedig nem menti - ő már bizonyított!
Google
2013. január 29. 13:37
Amerikai "buzi zsidók" helyében lennék, beperelném az újságot - aztán a bírónak mondják majd el Gomperzék, milyen pedagógiai célokból született e nélkülözhetetlen fércmű! Kérdés még, milyen pénzből telik ennek a HAHAHA-nak amerikai tanácsadókra, hisz csak egyetemisták "hálózatáról", nem pártról beszélünk, álljon már meg a! Például Occupy-féle tanácsadókra, akiket, mármint az occupyosokat, saját országukban terroristáknak mínősítenek. De mint látszik, Magyarországon hasznosítanának. Mert olyan szép dolog a zavarkeltés, ha éppen nem mi vagyunk hatalmon. Ellenállni nem tudunk neki.
silvester
2013. január 29. 12:32
Volt egyszer úgy az 1960-as évek eljén,mikor a varrógép és kerékpárműszerész zsidó-aki felettébb rendes ember volt-az olajos,piszkos kézzel megjelent az alkatrészüzletben vásárlás céljából.Az üzlet vezetője ugyan csak zsidó származású volt,egy a semittevéstől elhizott,ráadásul egy gonosz,undorító modorú egyén.Odafordulván a henyélő a dolgos és munkájból megélő zsidó felé,megalázva utóbbit aként fejelte ki magát,hogy itt egy hülye zsidó aki dolgozik.A fényeket náluk a henyélőknél már akkor kioltották.
bini
2013. január 29. 12:10
Valaki magyaráza már el, hogy a fidesznek, mint pártnak mi köze egy elemző kutató intézet munkatársainak személyéhez. Mi ez a Werberezés. Tudtommal Őt Mesterházy Attila, mint az mszp kampánytanácsadójaként és kampány levezénylése céljából hívta meg és gondolom fizeti is. Úgy tudom a Századvég egy nemzetközi porondon is müködő cég. Megbizásait nem csak hazai terepen végzi. Úgyan úgy, mint más hasonló Intézetek külföldi munkatársakat is alkalmaz. Portfoliójuk igen széles palletán mozog az oktatáson, kutatáson, elemzésen, könykiadáson által vannak jelen a piacon. Nagyon nyögve-nyelös belemagyarázás amit a szerző előad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!