Kísérlet

2013. január 27. 20:02

A jövő utópikus tervét kényszerítette ránk az emberek hétköznapi problémáitól elszakadt, a történelemfilozófia sémáival bűvészmutatványosként bánó baloldal.

2013. január 27. 20:02
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Van itt egy kísérlet.

Arról szól, hogy lehet-e itt egy olyan közmegegyezést bevezetni, amelyben a magyarok döntő többsége egyetért és amely ki fogja bírni az idők csapásait.
A feltételek megteremtése: ez az »értelme« az elmúlt két és fél évnek.(...)

Márpedig a jövő utópikus tervét kényszerítette ránk az emberek hétköznapi problémáitól elszakadt, a történelemfilozófia sémáival bűvészmutatványosként bánó baloldal. A séma arról szól, hogy a jövő valahol (kommunizmus, majd később a „nyugat”) már készen van. További teendőnk nincs, a jövőnek az a természete, hogy szükségszerűen haladunk felé. Ez a ránk oktrojált közmegegyezés aztán olyan súlyos mértékben torzította a saját magunkról alkotott képünket, hogy már-már megbénította minden életenergiánkat. Merjünk kicsik lenni. Fogadjuk el, hogy mi csak alkalmazkodhatunk. Aki konfliktusokat vállal igazáért, az izgága, az izgágaságból meg csak baj lesz. Nem kell ugrálni. Fogadjuk el sorsunkat, a jelen és a múlt körülményei diktálnak. A történelemnek ez a terve lebeszélt minket arról, hogy saját kezünkbe vegyük a jövőnket.

Az elmúlt két és fél év ennek a lelket és tetterőt gúzsbakötő utópiával való leszámolásnak a kísérlete.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
belga
2013. január 28. 16:08
"Az elmúlt két és fél év ennek a lelket és tetterőt gúzsbakötő utópiával való leszámolásnak a kísérlete.” Talán nem vagyok egyedül akkor, ha azt mondom, hogy én a lelket és tetterőt sajnos egyre inkább gúzsbakötöttnek látom. Akié még nem gúzsbakötött, van tehetsége és nincs megvásárolt elköteleződése az elhúz az országból. Sajnos.
OberEnnsinnen
2013. január 28. 10:41
A baloldal legendagyártásának vége. Az ország átalakul, mégpedig a helyes irány felé. A baloldalt s a liberálisokat a Nyugat azért támogatja, mert így bebiztosítottnak érzi, tudja: Magyarország továbbiakban is egy segélyekért, ilyen-olyan kölcsönökért kuncsorgó, kéregető ország lesz, amit ki lehet pipálni: egy gonddal kevesebb. Ráadásul Magyarország vonatkozásában a Nyugat rejtett, elfojtott bűntudattal bír, amit semmiképp nem akar felszínre engedni. Ebből is táplálkozik pl. a sötét Colosseum ötlete. Cserébe ők engedik Budapestnek a lopást, lövetést, hazudozást. Ebbe viszont az ország - most már előbb, mint később - belepusztul. Ha hagyjuk.
Zokni
2013. január 28. 10:33
Ez így vicces. Idézzünk csak, kis csalafintasággal! "Van itt egy kísérlet. Arról szól, hogy lehet-e itt egy olyan közmegegyezést bevezetni, amelyben a magyarok döntő többsége egyetért és amely ki fogja bírni az idők csapásait. A feltételek megteremtése: ez az »értelme« az elmúlt két és fél évnek.(...) Márpedig a jövő utópikus tervét kényszerítette ránk az emberek hétköznapi problémáitól elszakadt, a történelemfilozófia sémáival bűvészmutatványosként bánó JOBBoldal. A séma arról szól, hogy a jövő valahol (NEMZET, majd később a „KELET”) már készen van..." - Innentől ugyanaz, mint fent. Egyébként, ha lemondanánk - illetve aki ezt hiszi mondjon le - arról, hogy valamiféle elvont, akár nemzeti, akár függetlenségbeli ideákat üldöz(zünk/zenek). Az érzet a fontos! Ha a körülményekhez - adottságunkhoz, méreteinkhez, lehetőségeinkhez KÉPEST találjuk meg a Kánaánt, az már szolgáljon megelégedésünkre. Ha meg nem mi leszünk, Kedves Szerző a jövő Bálint Györgyei, avagy mi tudom én, akkor ne kapcsoljuk ki a gépünket, és ne dobjuk a Dunába, utána is ugorva, hanem próbálkozzunk megtalálni legalább magunk számára elfogadható és viszonylag támadhatatlan igazságot.
balint60
2013. január 27. 20:57
"Van itt egy kísérlet..." "mivel eddig senki sem csinált hasonló gazdaságpolitikát, ezért most nem lehet egészen pontosan tudni, hogy mi lesz ennek a gazdasági kísérletnek az eredménye: bukás vagy siker..."(OV, Párizs OECD 2010.nov.18) A kísérlet eredményét, OV-n kívül, ma már egyre több honfitársunk tudja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!