Nagy lépés hátra

2013. január 05. 15:12

A kényszerű hátralépés a regisztráció ötletgazdájának, Orbán Viktor kormányfőnek eddigi legsúlyosabb politikai veresége.

2013. január 05. 15:12
Friss Róbert
NOL

A hír már csütörtökön kiszivárgott, a Fidesz válságstábja azonnal összeült, s tette azt az egyet, amit tehetett, egy lépést hátrált: 2014-ben nem lesz előzetes feliratkozás. Rogán Antal tragikomikus magyarázkodását, miért nem »cselezik ki« az AB-t (»a Fidesznek mindig is fontos volt, hogy a demokrácia nyugodtan, kiszámíthatóan és kiegyensúlyozottan működjön, s egy esetlegesen politikai erővel keresztülvitt alkotmánymódosítás elhúzódó politikai és jogi vitákat, bizonytalanságot eredményezne«), akár el is feledhetnénk.

Csakhogy hozzátett még valamit: »Az erő nem minden. Az ész szava és a politikai felelősségérzet ma mást kíván tőlünk«. Szavai megerősítik, hogy a kényszerű hátralépés a regisztráció ötletgazdájának, Orbán Viktor kormányfőnek eddigi legsúlyosabb politikai veresége. Nyár óta – az azeri baltás gyilkos ügye és a diáktiltakozások, majd nyomukban a tandíj visszavonása után – a harmadik megalázó, személyes presztízsvesztesége. Erodálódik az érinthetetlenség. Hiába verte át a parlamenten a törvényt saját frakciója és a lakosság többségének véleményével szemben, kormányzása során most először kénytelen lemondani credójáról, a politikai erőszak alkalmazásáról, mert nincs abban a helyzetben, hogy újabb frontot nyisson.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arlequin
2013. január 07. 01:41
no. ez a mandiner. nem mintha sokat vártam volna ezektől a maguk-sem-tudják-mit-csináljanak-hogyan-feleljenek-meg lakliktól... mindössze annyit írtam, hogy feltenném a kérdést, hogy egy ekkora hülye zsidót hol találtak... (mármint ezt a frischet) majd annotáltam megjegyzésemet, hogy ez per se mind a zsidók, mind a hülyék részéről méltatlan kérdés lenne... ami mellesleg ténykérdés és nem ízlések vitája. erre kimoderálta a barom mandis szerkesztő, vagy mittoménmicsoda. hát gratulálok idióták. csak így tovább. mentek a fidesszel a süllyesztőbe. és még értelmiséginek gondoljátok magatokat. kész röhej :-)))
Jason Bourne
2013. január 06. 14:56
"Hiába verte át a parlamenten a törvényt saját frakciója és a lakosság többségének véleményével szemben" Erről van valami adat, vagy ezt saját kútfőből ugatod bele az éjszakába, hogy a lakosság többsége elutasította?
hammer smashed face
2013. január 06. 13:38
na most ne légy olyan büszke az irásodra te nagy fasz...
states
2013. január 06. 10:40
Ha az ember ránéz erre a fejlécre, Népszabadság, onnantól érdektelen, hogy mit ír. 1950-ben alapította Rákosi Mátyás Szabad Nép néven futott 56-ig, majd Kádár János egyszer fordítva vette kézbe, és Népszabadságnak olvasta a Szabad Népet. Ennél fontosabb már csak akkor történt vele, amikor a rendszerváltás környékén egyik napról a másikra eltűnt a Világ proletárjai egyesüljetek alcím, és a helyét átvette a Világ bankárjai egyesüljetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!