Félelem a szövetségesem

2013. január 14. 17:08

Akiben gyilkossági szándék él, az előbb-utóbb úgyis gyilkolni fog, demilitarizáció ide, retorzió oda.

2013. január 14. 17:08
Foray Nándor
Alternatíva

„Talán érdemes megsaccolni, hány erőszakos bűncselekmény köszönhető a fegyvertartás szabadságának. De hány bűncselekmény elkerülése köszönhető neki? Erről szól a fáma? Mennyi potenciális támadót riasztott el (vagy pusztított el) a tény, hogy az ellenérdekelt, civil félnél is fegyver lehet/van? És mennyit vonz majd a polgári nincstelenség? Az ilyesmi mérhetetlen.

Akiben gyilkossági szándék él, az előbb-utóbb úgyis gyilkolni fog, demilitarizáció ide, retorzió oda. A szándékot kiirtani csakis annak szintjén lehetséges, tisztán a pszichológia hatáskörében. Az első lépés az volna, hogy, akármekkora erőfeszítés megállni, NEM siratjuk kollektíven az elszenvedőt, NEM varázslunk kultuszt az elkövetőnek, NEM állítjuk be vesztesnek önmagunkat és nyertesnek az öldöklőt. Nem borulunk gyászba. A mizantróp mészárosok tudniillik éppen az érintettek kínjában lelik örömüket – abban, amit bőven kínálunk számukra. Ezért csinálják. Utálják a világot, és még utoljára, mielőtt elhagynák azt, bosszút akarnak állni rajta, minél vérmesebbet. Vért szeretnének, verítéket és könnyeket. Miért adjuk meg nekik? Hogy ezáltal azt üzenjük: megérte, nem hiába dolgoztak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2013. január 14. 18:46
Lilaködös, demagóg libsi agymenés.
Senye Péter
2013. január 14. 18:30
Persze, nehéz innen megítélni, hogy milyen és hogyan változik az amerikaiak lelkivilága. Valószínűleg nehéz megélni a töretlen gazdasági és hatalmi fejlődés lanyhulását. Ez egyesek ezért így akarhatnak bosszút állni a társadalmon. Igaz, "NEM varázslunk kultuszt az elkövetőnek" - mint Charles Whitmannak, akinek annak idején dísztemetést rendeztek. Nálunk más a helyzet. De mi várható, ha géppisztolyos rablótámadás és gyilkosság vádlottja vígan kempingezik a kamerák előtt? Valamikor fegyveres rablásért is kötél járt. Most közli a tv, hogy a 24 és 19 éves rablógyilkosok 15(!) évet is kaphatnak. Ha legalább arra számíthatnának, hogy börtönben fognak rohadni életük végéig.
csárly
2013. január 14. 18:23
igen, arról nem szól a fáma, hogy ha lett volna fegyverük, a 2 ózdi férfi még most is élhetne, és a 2 bűnöző lehetne halott (ami tulajdonképpen pozitív lenne), de legalább az esélyük meg lett volna a túlélésre. És hány ilyen eset van még? És mennyi van Amerikában? Ezzel áll szemben az évente átlag 20-30 áldozat egy 300 milliós országban, hozzátéve, hogy az ilyen mészárlások 90%-ban "gun free zone"-ban történnek, ahol az elkövető biztos lehet benne, hogy zavartalanul gyilkolhat. A biztonság garanciája nem a korlátozás (mert a bűnöző tenni fog rá, és nem kell lőfegyver sem, hogy öljön, ahogy pl. az ózdi példa is mutatja), hanem a széleskörűbb fegyverkezés. Az ember legalapvetőbb joga kell legyen a maga, családja, tulajdona védelme! SZABAD FEGYVERVISELÉST MAGYARORSZÁGON IS!
Gobbi Hilda Páncéloshadosztály
2013. január 14. 18:23
Ugyan! Nincs itt szó "mizantróp mészárosokról"! Bangóék, ha jó kedvük van, szeretik a magyarokat. Ha rossz kedvük van, egymás is gyilkoláják bármifajta kultusz nélkül. Az ő szemüvegükön keresztül egy gyerek nézi ezt a világot, amitől mindent megkap: segíjke, színesfém, Gyurcsány Ferenc, TGM... Ezt a gyereket nevelni kéne. Ha én vágom pofán, rasszista vagyok, ha te vágod pofán, az én bűnsegédem. Igenis, a fertőzött helyeken cigányokból kellene rendőrséget verbuválni. Az USA-ban egyetlen slam-be, és gang-hez sem mennek ki feka rendőr nélkül, akinek tudnia kell a nyelvükön beszélni. "Hey, brother, what a fuck..."! Így megy ez. És persze legyen szabad fegyverviselés --- szigorún korhoz, jogosítványhoz és erkölcsi bizonyítványhoz kötve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!