Most már csak előre szeretnénk nézni

2013. január 01. 15:03

Nem tudtuk a meghallgatások előtt, hogy mit kéne éreznünk, de erre talán nem is lehetett volna előzetesen felkészülni. Interjú.

2013. január 01. 15:03
Esti Kornél
Lángoló Gitárok

„Felmerült, hogy befejezitek a zenekart?

Lázár Domokos (Dodi): Azt már a szakításkor eldöntöttük, hogy nem állunk le, hiszen a dalok legnagyobb részét nem Pisti hozta a zenekarba, tehát nem éreztük úgy, hogy ha folytatnánk, azzal hiteltelenné tennénk a zenekart. Az a pár – egyébként évek óta a koncertjeinken is játszott – dal, amit Pisti hozott a zenekarba, kikerült a mostani programból, mert úgy éreztük, hogy ezeket a dalokat nélküle már nem szeretnénk játszani.

Szóval elkezdtetek új énekest keresni?

Dodi: Igen, október második felében megkezdtük az énekes keresést. Több szálon is próbálkoztunk, ezek egyike volt a nyilvános felhívásunk, amire bárki jelentkezhetett. Meglepően sokan, több mint harmincan írtak, hogy kipróbálnák magukat. A jelentkezőktől annyit kértünk, hogy lehetőség szerint küldjenek valami hangzóanyagot, amiből tudunk tájékozódni. Ez alapján a nekünk legjobban tetsző énekeseket elhívtuk egy rövid próbára, ami nagyon furcsa helyzet volt számunkra is, mert előtte sohasem csináltunk ilyen „meghallgatást". A jelentkezők egyike volt Áron (Bodor Áron), akit addig nem ismertünk egyáltalán, a próbán találkoztunk vele életünkben először. Ő azon a napon már a harmadik ember volt, akit meghallgattunk és mire ő következett, eléggé fáradtak és nyűgösek voltunk. Aztán leesett az állunk. Amellett hogy tökéletesen elénekelte a dalokat, éreztük, hogy az a plusz is megvan, amit talán kémiának, vagy valami ilyesminek hívnak. Egyből működött a dolog. Olyan volt, mintha már évek óta együtt játszanánk. Nem tudtuk a meghallgatások előtt, hogy mit kéne éreznünk, de erre talán nem is lehetett volna előzetesen felkészülni. Ott és akkor megtörtént velünk az, amire vártunk és amit pár órával azelőtt még csak reméltünk. Egy hét múlva fel is kértük az Áront, hogy csatlakozzon hozzánk és nagy örömünkre, szívesen vállalta a dolgot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!