Józef Glemp bíboros halálára

2013. január 25. 08:31

Glemp bíboros állhatatosan tett tanúságot hitéről a kommunista rezsim sötét éveiben.

2013. január 25. 08:31
Erdő Péter
Magyar Kurír

Hálás szívvel fordulok az irgalmas Istenhez arra emlékezve, hogy Glemp bíboros milyen állhatatosan tett tanúságot hitéről a kommunista rezsim sötét éveiben, kezdetben mint Stefan Wyszyński bíboros tikára, majd mint Varsó érseke és Lengyelország prímása; és azért is, amiért munkájával közvetlenül hozzájárult az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának munkájához, amikor 2003-ig a Lengyel Püspöki Konferencia elnökeként részt vett plenáris üléseinken.

A papság, a szerzetesek és a varsói egyházmegye minden híve fogadja legőszintébb részvétemet, biztosítom őket imáimról. Csatlakozva mindazokhoz, akik szomorú és hálás szívvel siratják őt, papi lelkét Isten végtelen jóságába ajánlom, aki irgalmas és szeretetteljes Atyánk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!