Nem lesz regisztráció? Épül a diktatúra!

2013. január 05. 12:21

Európa segíts, fortélyos félelem igazgat, a szemetje meg sem csinálja, amivel vádoljuk.

2013. január 05. 12:21
Ablonczy Bálint
Heti Válasz

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint ugyanis az ítélet és a Fidesz lemondása a választási regisztrációtól annak bizonyítéka, hogy »a magyar jogállam még él«. A politikus ezzel az egyetlen, jól irányzott lövéssel atomjaira robbantotta a szocialisták lankadatlanul épített mítoszát. Ugyanis 2010. áprilisi választások óta reggel, délben meg este arról szólt minden: Magyarországon olyan rezsim épül, hogy annak láttán még a lábujjukat is megnyalnák elégedettségükben legsötétebb diktátorok. (...)

Ehhez képest mi történt? A köztársasági elnök részint az Alaptörvényre alapozott tűhegyes jogi érveléssel kéri a választási eljárási törvény legfontosabb rendelkezéseinek vizsgálatát. Erre az Alkotmánybíróság - miután kilőtte az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek nevezett szörnyszülöttet - egyszerűen kukába gyömöszölte a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező polgárok számára teljesen felesleges előzetes feliratkozást. (Előadó bíró: Stumpf István, az Orbán-kormány volt minisztere, hahó!)

És minderre mit csinál ez a gonosz diktátor, Lukasenko és Kim Dzsong Un szerelmének gyümölcse? Ahelyett, hogy lakmározna egy jót az alkotmánybírák belső szerveiből, eláll a regisztrációtól. Európa segíts, fortélyos félelem igazgat, a szemetje meg sem csinálja, amivel vádoljuk.

Persze van abban valami báj, amikor annak kell örülni, hogy bár a kétharmados kormánytöbbség megtehetné, nem írja bele az Alaptörvénybe a most elkaszált, az e sorok szerzője által az elmúlt fél évben a legkülönfélébb fórumokon kritizált  választási regisztrációt. De ennél már csak az abszurdabb, hogy az ellenzéki véleményvezérek jelentős része már a kétkedést is eltávolította a lelkéből. Az előre beizzított kommunikációs tervek, politikai akciók most mennek a levesbe, mert fel sem merült, hogy a kormányon lévők - az időnként joggal kritizált lépések ellenére - talán mégsem akarják a demokráciát mindenestül felzabálni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 353 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sasadi
2013. január 06. 12:47
Ezt a sok diszlájkot! Tán megint bögreversenyt hirdettek Werberék? Vagy egyesek nem tudják elviselni az igazságot?
Kázmér Kacsa
2013. január 06. 12:37
Fölszaporodtak a ballib született mocskoskommunisták a Mandineren, sajnos.:(((
Kázmér Kacsa
2013. január 06. 12:37
Fölszaporodtak a ballib született mocskoskommunisták a Mandineren, sajnos.:(((
Kázmér Kacsa
2013. január 06. 12:37
Fölszaporodtak a ballib született mocskoskommunisták a Mandineren, sajnos.:(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!