A női foci komoly lehetőséget kapott

2012. december 17. 11:38

A régi teremfocik fertőztek meg először a női focival. Interjú.

2012. december 17. 11:38
Török Gábor
Nőifoci.com

„Mit gondol, nem csak púp az MLSZ hátán a női futball? Mert a benne élők negyedszázada ezt érzik…

Lehet, hogy korábban az volt, az is könnyen elképzelhető, hogy ma is akadnak olyanok, akik így tekintenek rá, de azt tapasztalom, hogy a döntéshozók már felismerték a szépségét, a benne rejlő lehetőségeket. A női foci berkeiből sokan azt gondolják, hogy az MLSZ vezetése ellenérdekelt, szerintem azonban nagyon sok esetben nem erről, inkább információhiányról beszélhetünk. Kétségtelen, amit nem látunk, azt nehéz szeretni: egyik fontos feladatomnak éppen ezért azt tartom, hogy kihozzuk a női focit az ismeretlenség homályából.

Mennyire ismeri a női labdarúgást? Kinevezésekor találkozott először a szakág problémáival, sikereivel, vagy szombathelyiként, korábban is figyelte a Viktóriát?

A régi teremfocik fertőztek meg először a női focival, később a Viktória eredményeit rendszeresen követtem, majd a kétezres évektől egyre többet figyeltem a nemzetközi tornákat. Legutóbb az U20-as vébéről már szinte minden meccset megnéztem, Tanaka Joko és társai tényleg lenyűgöztek.

Mi volt a legelső gondolata a felkérés után? Mit tekintett a legfontosabb, legelső teendőknek?

Az első gondolatom valami olyasmi volt, hogy ezt most nagyon jól kell megcsinálni. Kinyílt az ajtó, félig már bent van a lábunk, de még be kell lépnünk. A női foci komoly lehetőséget kapott a szövetségtől, nagyon fontos, hogy ezt a feladatot most a lehető legkörültekintőbben és legalaposabban végezzük el. Ha hasznos és kivitelezhető javaslatokat teszünk, amelyek jelentős része nem is csak az anyagiakról szól, hanem sok esetben pusztán szándék, akarat kérdése, akkor valóban fejlődési pályára állíthatjuk a szakágat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 17. 14:13
Ez a Török Zsóti rokona?
bohocugyi allamtitkar
2012. december 17. 11:56
kubavosz elvtars listaja helyett az alcsuti vip paholy fantomja inkabb noi focizik..
Laibach
2012. december 17. 11:43
Fizetett hirdetést olvashattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!