Mit ér a modell, ha magyar?

2012. december 03. 18:47

Fejlett személyiséggel, legalább erős általános műveltséggel, kurázsival, pláne jó kommunikációs készségekkel megáldott fiatal lány alig van Magyarországon.

2012. december 03. 18:47
Szekeres Kata
Kreatív Online

„Előnyös külsővel még csak-csak, de fejlett személyiséggel, legalább erős általános műveltséggel, kurázsival, pláne jó kommunikációs készségekkel megáldott fiatal lány alig van Magyarországon. Merek hivatkozni a saját tapasztalatomra, és merem feltételezni, hogy a pályatársak hasonló keresztmetszetét látják a tizenéves korosztálynak – ami nem csak jó családból való, jó iskolába járó gyerekekből áll.

Nem állítom, hogy ne dolgoznának ezrével egyszerűcske, angolul alig beszélő, akár más téren is problémás, ellenben tehetséges, vagy legalább bomba jól kinéző, sztárarccal megáldott lányok. Kár, hogy kiesnek egy-két külföldön töltött hónap, fél, vagy egy év után, amit kudarcként értékel mindenki, hogy aztán jöhessen a helyükre a következő hasonló modell.

Csak az anyagügynökségek és a sztárcsináló ügynökségek gondolkodnak hosszú távon egy fiatal modellben. Az összes többi szereplő számára a lányok felcserélhetőek, hisz mindegy, hogy Olgával vagy Irinával, pontosabban hogy melyik Olgával, és melyik Irinával keresik meg ugyanazt a pénzt, és ez az orosz modellek felülreprezentáltsága miatt sokszor szó szerint érthető. Vagy gondoljunk Natalia Vodianova esetére, akit egy Calvin Klein parfüm reklámarcaként a rá legendásan hasonlító Palvin Barbara váltott. Kettejükre gondolva felmerül a kérdés, lehetséges-e a különböző karriereket vegyíteni?

Lehet-e egy modell a legnagyobb divatházak és legexkluzívabb, magazinok, és egyben a kommersz munkák üdvöskéje? Lehet, ha mágnások a szülei, mint Toni Garrnnak, vagy orosz, és idejekorán hozzámegy egy angol lordhoz, mint… Natalia Vodianova. A jövő nagy kérdése, lesz-e valaha ilyen státuszban magyar modell. Ha van kihívás a szakmánkban, ez az, ezt a modellt megtalálni, kinevelni, jó stratégiával a legjobb ügynökségeknél elhelyezni. Isteni szerencsével sikerülhet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. január 30. 09:52
http://www.femina.hu/hazai_sztar/3_vilaghiru_magyar_szupermodell_akinek_a_labai_elott_hever_a_vilag http://mindenseges.hupont.hu/213/5-legszebb-magyar-topmodell http://www.bien.hu/vilaghiru-magyar-modellek,aktualis,vilagunk,112284 http://www.life.hu/legytrendi/20130104-mihalik-eniko-modell-bikiniben-pozol-a-festoi-anguilla-szigeten.html stb Ennyit!!!!
cyber woman
2013. január 30. 09:42
Kedves Modellguru! Vannak ezrével ilyen lányok - csak azok valami értelmes szakmában látnak perspektívát, nem ebben a féligmeddig kurvás életstílusban keresik a jövőt, már bocs :s
naftalinernő
2012. december 03. 22:36
Hol van már az a szép világ, amikor Fásy Ádám segített egy-két menyecskének? A cikket amúgy nem értem, egy modelltől valószínűleg nem az általános műveltségét fogják számon kérni. Persze nem árt, ha van egy kis sütnivalója, de ebben a "műfajban" nem ez az elsődleges dolog. Egyébként volt egy tanárunk, aki azt mondta, hogy nem kell mindent tudnunk, elég, ha azt tudjuk, hogy hol találjuk meg az adott információt.
Fakutya tizedes
2012. december 03. 21:35
Jó f@szt kell leszopni. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!