Gyűlöllek, távol légy…

2012. december 14. 11:12

…te, üvegszál-Leviathán, akta-Gólem, pecsétespapír-sárgacsekk Moloch.

2012. december 14. 11:12
Rajcsányi Gellért
konzervatívanarchista

…te, minden közművel és bürokráciával kapcsolatos bonyodalom; te, minden idióta, logikátlan, dolgozó emberek életvitelével nem törődő nyitvatartási időpont; te, személyes adataimból újra és újra lakmározó, legszebb éveim idejét rabló üvegszál-Leviathán, akta-Gólem, pecsétespapír-sárgacsekk Moloch; te, minden alulszervezett, túlterhelt ügyfélszolgálat; te telefonos ügyintézés; te percek tucatjaiig hallgatni kénytelen közhelyes klasszikus muzsika, recsegő liftzene, egyáltalán nem ironikus szaxofonszóló; és főleg te, előre felvett robottitkárnő hang, aki mindeközben szíves türelmemet kéri, szíves türelmemet kéri, szíves türelmemet kéri; de megnyugtatlak, téged, általában kedves és segítőkész, jobb sorsra érdemes ügyintéző leányt nem gyűlöllek; gyűlölöm inkább helyetted is a helyzetet, hogy gyűlölködő ügyfelek hívásait kell fogadnod a te legszebb éveidben reggeltől estig; gyűlölöm, hogy a civilizáció e csodás vívmánya csak bonyolultabbá tette az életet; és ezt egy életen át kell játszani, remélem, azon túl nem; lennék inkább remete Thoreau Csikágó szívében; addig is maradok konzervatív meg anarchista egy énben.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2012. december 14. 14:03
Csak tán befogadja egy fejvadász törzs. Ott nincs sárga csekk, sem ügyfélszolgálat.
Solaris
2012. december 14. 12:52
Sületlenség.
Fakutya tizedes
2012. december 14. 12:24
Az élet halála a bürokrácia.
Fakutya tizedes
2012. december 14. 12:23
Kafka: A Per. Vagy: Beírtak engem mindenféle Könyvbe és minden módon számon tartanak. Porzó-szagú, sötét hivatalokban énrólam is szól egy agg-szürke lap. Ó, fogcsikorgatás. Ó, megalázás, hogy rab vagyok és nem vagyok szabad. Nem az enyém már a kezem, a lábam, és a fejem, az is csak egy adat. Jobb volna élni messze sivatagban, vagy lenn rohadni, zsíros föld alatt, mivel beírtak mindenféle Könyvbe és minden módon számon tartanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!