A szar ügye

2012. december 18. 18:45

Mármost, hogy mi is a fekália, azt mindenki tudja: a testünket legbelülről kitöltő anyag, amelyet magunk állítunk elő.

2012. december 18. 18:45
Fischer Gábor
Galamus

A lelki szarság az, ha valaki a lelkében hordja a szart, s az a felszínre kerül, mert ha az ilyen ember hatalomhoz jut, sokkal nagyobb károkat okozhat, mint a testből távozó salak, amely az európai kultúrában megszokott módon a WC-be kerül, vagy amikor – ha csak képletesen is – valaki elvakultságában dobálózik vele. Akinek a lelkét fekália tölti ki, sokat árthat, s jelenleg ennek több helyen is tanúi lehetünk, mert ha a döntéshozó szemében nem a teljesítmény számít, hanem a politikai hovatartozás, akkor annak az ítéletei is lelkének megfelelőek lesznek. Nem a materiális szartól kell félni – hiszen a szarból kimosni a csecsemőt minden szülőnek egyik legfontosabb feladata –, hanem a lelkükben szart hordozóktól, mert azoknál nincs veszélyesebb. Az ilyen alakok semmit sem tanultak József Attila, Bartók Béla, Radnóti Miklós s megannyi kiváló, hazáját elhagyni kényszerült alkotóművész esetéből.

Pestiesen szólva szar ügy, amibe Magyarországon a kultúra keveredett. Amikor végiggondoltam, hogy milyen szemtelen nyíltsággal igyekeznek egyesek kisajátítani a kiállítási lehetőségeket és ellehetetleníteni egyes művészeket, meg kellett állapítanom, hogy ez éppen párhuzamos gazdaságunk és az ország jelenlegi etikai állapotával. Véleményem szerint azok az alkotások reprezentálják manapság az igazi kultúrfekáliát, amelyeket szobor címen az elmúlt években elénk raktak; az agyatlanul, szinte futószalagon, sorozatban készült turulos borzalmak, és a közpénzen megrendelt gyengécske, az ötvenes évekre emlékeztető nyíltsággal tematizált politikai festmények. Figyelem! A fekáliára való utalás, a műszar, amely nem bűzlik úgy, mint amit a politika elénk rak, nem keverendő össze a szar művekkel.

 

A végbéltermékkel, ha akarjuk, ha nem, együtt kell élnünk. Ezzel nincs bajom. Bajom azzal van, ha hatalmassá válik ez a bűzös anyag, ha nem oda kerül, ahová kell, ha uralomra jut és megfertőzi a lelkeket, s ha uralkodni akar a mások lelke felett is. Egy kis adag is megfertőzhet akár egy egész országot.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2012. december 19. 07:59
Ezt a mocskot hogy engedhették megjelenni???
vaga...
2012. december 19. 07:32
Mi ez a szar? Ja! A galamus! Galambszar.
trust
2012. december 19. 06:32
Nem hallottam még ennek a valakinek a nevét, de most megjegyzem! Először is a mandiner miért jelentet meg minden nap olyan cikkeket, amitől az ember gyomra felfordul! Miért kell olyan emberek tollából feltenni ilyen förmedvényeket, amelyek még egy alul művelt ember tollából is undorítóak. Hová tart Magyarország? Meddig mehet még ez? A kurvanyázástól a fekáliáig, gyalázat!!!!!
tóth mária
2012. december 19. 06:13
Elképesztő, hogy ilyen hülyékkel van tele a Galamus és még írhatnak is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!