Szentbeszéd a látássérültek szentmiséjén

2012. december 23. 10:42

A közeledő Messiás történetének ez a bensőséges eseménye nagyszerű dolgokat árul el magáról az emberről.

2012. december 23. 10:42
Erdő Péter
Magyar Kurír

A közeledő Messiás történetének ez a bensőséges eseménye nagyszerű dolgokat árul el magáról az emberről. Az anyák, a csecsemők, a magzatok érzékenységéről, arról hogy a fogantatásától kezdve halhatatlan lélekkel megajándékozott ember léte kezdetétől fogva különös módon is kapcsolatban van a Teremtővel, részese az üdvösség nagy történetének. És nincs csecsemő és nincs fogyatékkal élő ember és nincs idős, beteg, haldokló, akiben az emberség csodálatos módon személyes kapcsolatban ne volna Istennel. Ez a kapcsolat tesz minket is örök értékűvé, ez hordozza magában az örök boldogság ígéretét.

Jézus közeledtével, így karácsony előtt figyeljünk újra erre a titokra: most megint azzal találkozunk, akitől az életünket kapjuk, aki gondoskodik rólunk, aki hív minket magához, aki értelmet ad egész életünknek, ahogyan értelmet és nagyszerű küldetést adott Keresztelő Szent Jánosnak is. Ámen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!