Éljen Szálasi? Éljen Rákosi?

2012. november 16. 08:54

Az MSZP képtelen szembenézni a magyar történelemmel.

2012. november 16. 08:54
Veisz Márton
Nézőpontok

„Számomra kérdés, hogy Tisza vajon miért érdemelte ki Horváth Csaba figyelmét? És milyen perverz módon számít ő a demokrácia ellenségének inkább, mint Kun Béla, Rákosi, Kádár vagy Biszku? Horváth Csaba elképesztő mélységekbe süllyedt. Még Gyurcsány Ferenc is eljutott odáig, hogy elég kínosan néz ki egyszerre Nagy Imrét és Kádár Jánost is tisztelni egy párton belül. Halkan merem megkérdezni, hogy ez a kijelentés nem veti-e fel bűncselekmény gyanúját, mint a nemzetiszocialista és kommunista bűnök nyilvános tagadása?

Az MSZP képtelen szembenézni a magyar történelemmel. Folyamatosan elvárja, hogy a jobboldal kitől, mitől, mikor és hol határolódjon el, ugyanakkor amikor baloldali bűnösökről van szó, nem tud mit mondani. Elvárja a XXI. századi demokratikus értékeket száz-százötven évvel ezelőtt élt emberektől, de a huszadik század közepén garázdálkodó baloldali tömeggyilkosok felett jótékonyan elsiklik. Hogy is van ez kérem?
Az MSZP és holdudvarának érvrendszere mindent az orbáni diktatúra értelmezéséhez vezet vissza. Ez azonban már alapvető funkcionális hibákhoz is vezet egyes gyengébb képességű politikusoknál. Az értelmes diskurzus lehetősége teljesen kizárt, a totális háború színvonala pedig remélhetőleg ezzel már végre elérte mélypontját.

Végezetül emlékezzünk meg egy klasszikusról. Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője e szédületes kis produkcióban előzőleg azt fejtegette, hogy a demokráciához több Victor Ponta és kevesebb Angela Merkel kell. Valóban ezek a megnyilvánulások az MSZP demokrácia-értelmezésének alapjai?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2012. november 16. 12:34
Behívom az Ebeszt, Nézze meg e Gebaszt.
Tyrker
2012. november 16. 11:34
Ez Pintér Bence minapi, nagyon is rendjén való mandineres posztjának a lényegesen alacsonyabb színvonalú koppintása. Az üzenet persze helyes, de ennek a Veisz Mártonnak előbb le kellene jönnie a fogalmazásgátlóról, ha újságíró akar lenni.
tarackos
2012. november 16. 11:04
"Az MSZP képtelen szembenézni a magyar történelemmel." Még, hogy a jobberjeink viszont igen. Hiszen tömegével olvastam azokat a cikkeiket amik azon fanyalognak, hogy pl. a kereszténységével folyton kérkedő ME agyába mit keres a turul-kultusz. Ja, nem olvastam ilyet. Inkább a szocikat fikázzák.
kaktuszvirág
2012. november 16. 10:10
Ez a Horváth Csaba ilyen fiatalon,hogy lehet ennyire hülye?Mi lesz ebből idős korára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!