Szokd meg a cenzúrát

2012. november 28. 14:29

Lehet itt hisztizni, hogy legyen rend. De amíg a saját, már meglévő törvényeinket is képtelenek betartatni, addig nagyon nincs miről beszélni.

2012. november 28. 14:29
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
Gulyásdemokrácia

„Maradjunk csak a sajtónál. Volt persze olyan kor, amikor a médiát fizikai értelemben lehetett nem engedni megjelenni, nem is annyira régen. Mégis voltak olyan kellőképp értelmes emberek, akik megoldották, hogy az ilyen szűrés ellenére is megjelenjen, amit meg akartak jelentetni. A kreativitás határtalan, legyőzni nem igazán értelmes próbálkozás, az elmúlt kétszáz évben például a szabad sajtó és az antidemokratikus rendszerek küzdelmében általában inkább utóbbi bukott hosszú távon.

Azért a kormány indoklása valahol érthető is: csak akkor tiltanának le oldalakat, ha azok törvényt szegtek. Ezt persze majd a kampányban meglátjuk, addig is hadd legyen elég egy apró megjegyzés: van ma Magyarországon egy pár olyan portál, ahol napi szinten követik el a törvénysértéseket, mégis évek óta nem tudnak mit kezdeni velük az illetékesek. Betiltani nem kellene ezeket sem, de a Btk. legyen érvényes rájuk – és nem, még csak annyira sem jutottak, hogy valakit felelősségre vonjanak a tartalomért. Szóval lehet itt hisztizni, hogy legyen rend. De amíg a saját, már meglévő törvényeinket is képtelenek betartatni, addig nagyon nincs miről beszélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. december 02. 09:06
Barátocskám! Répássy finoman szólva sem kedvencem, de korántsem a cenzúra bevezetéséről beszélt (ami szerinted is csak VOLt valaha), hanem a ma is a Btk-ban szereplő sajtótermék elkobzása( törvényszegés esetén ) kiterjesztéséről az elektronikus médiára. Szokjuk csak a mellébeszélést!
tunde04
2012. december 02. 09:05
ez az Iván pofázik, h nincsen rend? akkor most van sajtószabadság vagy nincs? és ha van, akkor az meg túl laza? vagy mi most a baja ennek a szarjankónak? "Betiltani nem kellene ezeket sem, de a Btk. legyen érvényes rájuk – és nem, még csak annyira sem jutottak, hogy valakit felelősségre vonjanak a tartalomért." íme egy februári bejegyzésed te gulyásdemokrata! "Csurka egy undorító, szemét náci volt, és ha nem is örülök, hogy meghalt, mert ne tapsoljunk senki halálának, attól még nehogymár hirtelen még szeretni is kelljen. vagy egyáltalán bármi érdemét próbáljuk elismerni, mert olyan nem volt." " Szóval lehet itt hisztizni, hogy legyen rend." csakhogy akkor értsd úgy, h a törvény rád is vonatkozzon! pfejjj!
balbako_
2012. november 30. 18:06
"annyira sem jutottak, hogy valakit felelősségre vonjanak a tartalomért." Ez nem cenzúra? A liberális szemlélet a másikat felelősségre vonni, persze soha sem minket...
Agricola
2012. november 30. 18:00
„van ma Magyarországon egy pár olyan portál, ahol napi szinten követik el a törvénysértéseket, mégis évek óta nem tudnak mit kezdeni velük az illetékesek.” Dacára a dacárandóknak, mégis az EU parlamentben is Cohn-Bendit féle alakok képesek a magyarországi sajtószabadság eltiprásáról, a Magyarországon tomboló diktatúráról őrjöngeni! Sőt a magyar parlamentben is egyes képviselők egy performansz keretében leragasztott szájjal ücsörögtek! A pofátlanságnak nincs határa!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!