Civil átverés

2012. november 10. 08:42

Ugyanazok a hangok, ugyanazok a szólamok ma is. A groteszk vicc az egészben persze az, hogy a nagy civil mozgalmárkodásban a '90-es évek elejétől napjainkig időről-időre ugyanazok a nevek bukkannak fel minden esetben, ugyanazok az emberek jelennek meg a tüntetéseken.

2012. november 10. 08:42
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Kerdem
„Aztán ahogy telt-múlt az idő, csak kiderült, hogy nem más ez, mint amit ugyanez a garnitúra ugyanezzel a nevetséges »civil« dumával előadott a taxisblokáddal, Horthy-újratemetés-fikázással, Charta-mozgalommal Antall József és az akkori MDF-kormány ellen (persze ma már Antall nekik az »igazi konzervatív«); ugyanaz, amit lenyomattak az első Orbán-kormány ellen: akkor az volt a duma, hogy jó-jó, megyegetnek a dolgok, nadehát milyen jól mehetnének egy (vagy több) száznapos programmal. »Több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak« - szólt a szlogen, és természetesen »Létbiztonság. Jogbiztonság. Közbiztonság«. Mert ugye akkor is fasizmus volt. Narancsuralom.

Ugyanazok a hangok, ugyanazok a szólamok ma is. A groteszk vicc az egészben persze az, hogy a nagy civil mozgalmárkodásban a '90-es évek elejétől napjainkig időről-időre ugyanazok a nevek bukkannak fel minden esetben, ugyanazok az emberek jelennek meg a tüntetéseken. Egy kis Ferge Zsuzsa, egy kis Kőszeg Ferenc, egy kis Lang Györgyi, egy kis Majtényi László, egy kis Rajk László, egy kis Bozóki András. Ja, hogy például - sorrendben - Gyurcsány Ferenc korábbi tanácsadójáról; a 2006-os rendőrattakről mint »szakszerű és törvényes fellépésről« nyilatkozó »jogvédőről«; 2002-ben az SZDSZ-el Orbán-búcsúztató partyt celebráló művészhölgyről, MSZP-SZDSZ által megválasztott ORTT-elnökről, ex-SZDSZ-es képviselőről vagy Gyurcsány korábbi miniszteréről van szó? Ja.

De a pártpolitikamentességtől illatozó »demokratikus ellenzéki« rendezvényeken a korábbi évek olyan nagyágyúi is tiszteletüket teszik rendszeresen, mint Mécs Imre, Bokros Lajos vagy egyenesen Kuncze Gábor (az idősebb kriptofasiszták még emlékezhetnek rá, hogy ő még Horn »Hogy a szakértelem kerüljön kormányra« Gyula belügyminisztere is volt, olyan szakértelemmel, ami a miniszterelnöktől is kiérdemelte az »ami itt van, az nem közbiztonság« minősítést). Az elmúlt időszakban amúgy nem is nagyon ügyelnek már a látszatra: a Haza és Haladás Egyesületben tag Gyurcsány korábbi külügyminisztere, tanácsadója (kettő is), Medgyessy korábbi igazságügyi minisztere - és persze egy, az MSZP és az SZDSZ által támogatott korábbi miniszterelnök is. De mintha ez már nem nagyon zavarna sokakat a »civil oldalon«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. november 10. 12:57
Lehet itt mindenkit ekézni, de tény -ballib oldalon is látják már-,hogy a helyezkedő örökös aláírók színrelépése kontraproduktív lesz a szendécske bandájának.
hazug politikusok
2012. november 10. 12:44
A CÖF is ugyanazokból a komcsi III/III-okból áll. A Fidesz épp úgy az MSZMP utódpártja mint az MSZP, MDF, SZDSZ vagy KDNP ennyi. AZ utolsó választásokon a Fidesz szintén csak független jelölt mögé állt mint az MSZP. Lásd Dabas és Baja.
tarackos
2012. november 10. 11:08
Szerencsére a CÖF tutira pártpolitikamentességtől illatozik. Ugye Miki?!
Agricola
2012. november 10. 10:26
Nem szabadna megfeledkezni nagy filozófusunkról Heller Ágnesről sem. Még megsértődhet és megharagudhat, mert őt kihagyták a „szaknévsorból”. Magyarországon hatalmas a tolerancia a külföldről finanszírozott politikai indíttatású beavatkozásokkal szemben is, amikor külföldi pénzekkel táplált erők akarnak kormányt alakíttatni Magyarországon. Mégis habzó szájú propagandisták magyarországi diktatúráról tépik a szájukat. Izrael egy demokrácia, nem diktatúra, mégis „az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.” Mi Magyarországgal kapcsolatban a valóság? Idegenbe szakadt „hazánkfiai és lányai, mint Paul Lendvai; Heller Ágnes; Schiff András; Ivan Nagel, Antiszemitizmus Magyarországon - Mit lehet tenni? címmel tartottak pódiumbeszélgetést a magyarországi politikai helyzetről a berlini Schaubühne színházban. (HVG) Sok beszédnek sok az alja. A beszélgetés idővel elkanyarodott az eredeti témától, a szó a magyarországi politikai helyzetre terelődött. Schiff András zongoraművész hangsúlyozta, hogy a változásokhoz nem elég néhány értelmiségi, az utca támogatása is kell, az utóbbi időben pedig éppen ez utóbbinak látszanak a jelei "élénk ellenzéki mozgalmak" formájában. A közönség soraiban felmerült, hogy gyűjtést kellene indítani a magyarországi változások előmozdításának támogatására, a rendezvényen kialakult közmegegyezés szerint az anyagi támogatás címzettje a Klubrádió lesz. A berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” jóvoltából összegyűlt perselypénz létrejötte teljesen legálisként mutatható be, a „jókedvű adakozók” személyi összetétele homályban marad. A külföldön összegyűlt pénzösszeget fel lehet használni Magyarországon a szabadon megválasztott kormány elleni aknamunkára. Lehet belőle finanszírozni: „az utca támogatását”, vagy a Klubrádió, „Drága Bolgár Úr” kormányellenes gyűlöletfröcsögéseit. Feltehetően a berlini Schaubühne tehetős és „jókedvű adakozói” 20000 sékelnél nagyobb összeget gyűjtöttek be és Magyarországon nincsen megtiltva, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!