A miniszter nem hazudhat a végtelenségig

2012. november 12. 18:21

Nem csaphatják be büntetlenül a vidéket: ebbe az országos mutyiba a Fidesz bele fog bukni.

2012. november 12. 18:21
Szabó Rebeka
LMP Facebook

„Míg a Vidékfejlesztési miniszter azzal van elfoglalva, hogy több ezer hektáron gazdálkodó sertéstartókkal tartson közösen PR akciót, és a Parlamentben kormánypárti képviselőkkel kérdeztesse magát az ő érdekükben, addig a kajászói gazdák megkeresésére egyáltalán nem hajlandó válaszolni. Pedig a gazdák elég egyszerű és egyértelmű kérést fogalmaztak meg: igényt tartanak a településük határában fekvő 284 hektár föld egy részére, amelyet szerintük jogtalanul nyert el egy kápolnásnyéki tetőfedő az NFA földpályázatán. A törvény szerint magánszemély hatezer aranykorona értékű termőföldet birtokolhat, miközben Kiss Árpád húsz évre bérletbe vett földje 8194 aranykoronát ér.

A kajászói gazdák első akciójukkal egy időben levelet írtak a miniszternek; az ebben megfogalmazott kérdéseket a Parlamentben mi is feltettük Fazekas Sándornak. Ő azonban válasz helyett csak vádaskodott. A mostani akcióból világosan látszik, hogy kezd betelni a pohár. A gazdálkodók szerveződnek, és nagyon rossz néven veszik, ha a miniszter a szőnyeg alá akarja söpörni a visszaéléseket.

Az LMP továbbra is támogatja az igazukért küzdő gazdákat, és nem fogja hagyni, hogy a miniszter a végtelenségig a családi gazdálkodók szemébe hazudjon. Ezeket a kérdéseket addig fogjuk feltenni az Országgyűlésben a miniszternek, amíg végre érdemi válasszal nem szolgál. Ha a kormány azt hiszi, hogy továbbra is átláthatatlanul, a visszaéléseknek utat engedve kezelheti az állami földbérlet pályázatokat, akkor a kormány nagyon naiv. Nem csaphatják be büntetlenül a vidéket: ebbe az országos mutyiba a Fidesz bele fog bukni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2012. november 13. 07:18
Ha valaki nem ismerné, gömöri népdal :-))) Hej Rebeka, Rebeka, Dróton jár a dereka, Úgy öleld meg a Rebekát, Három liter tejet ád.
1120
2012. november 13. 00:25
Kápolnásnyék Kajászótól légvonalban 10, közúton 15 km-re van, tehát helyinek minősül a pályázó. Továbbá a pályázó nem nyerészkedni, hanem gazdálkodni szeretne... Akkor már inkább essünk neki Klapkának, aki a Budapesttől 170 km-re lévő Osliban diót termeszt... Illetve, egy fenét! Te ess neki magadnak, szivi, mert úgy látszik, hogy régen döngettek már meg (amit nem csodálok...:)
=nessuno=
2012. november 12. 23:57
Ámen.
Fakutya tizedes
2012. november 12. 22:38
A Lehet Menni a Picsába átvette a kommunista Leninfiúk munkáját? Szarul áll rajtuk, mint tehénen a gatya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!