Ryan 2016

2012. november 13. 10:20

Bár alelnök nem lesz, ám továbbra is a költségvetési bizottság elnöke marad, és ezzel az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb politikusává lép elő.

2012. november 13. 10:20
Schaller Ernő
Kerdem

„Ryan végülis csak nyert az idei elnökválasztáson, bár alelnök nem lesz (mint tudjuk, Joe Biden nem készül lemondani), a Wisconsini választókörzetében hetedszerre választották újra, tehát továbbra is a költségvetési bizottság elnöke marad és ezzel az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb politikusává lép elő.

Pozíciójából kifolyólag ő határozza meg pártján belül azon irányvonalakat melynek mentén az amerikai szuperhatalom a következő években halad majd. Hogyan könnyíthet az Egyesült Államok azon a végtelen nyomáson, amit a hatalmas adósságállományának köszönhet?

Paul Ryan pedig pont erre készül egy egyszerű és könnyen ismételhető válasszal: adó és kiadáscsökkentés. A spórolást, mint alelnök is központi kérdéssé tette volna.

Most ő áll szemben Barack Obamával és mi lenne pikánsabb kiindulópont egy jövendőbeli elnökjelöltséghez? Az Amerikai államháztartás helyzete és az évvégén egyre inkább elkerülhetetlenné váló gazdasági védelmi, mechanizmusok melyek automatikusan életbe lépnek és gúzsba kötik a fogyasztás növekedését melyre a középosztály az amerikai álmot építi, pedig még inkább érdekes terep lehet a szakember képében feltűnő politikusnak, akinek ismertsége tovább erősödhet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Clinton-Kounalakis-Bajnai cselló trió
2012. november 13. 11:14
ezek a "legbefolyásosabb" politikusok csupa báb* az AIPAC meg a fegyvergyártók és olajcégej, a military-industry complex kezében ha épp nem csak álcák: pl. dick cheney, donald rumsfeld oda vissza vándoroltak kormányzati meg vállalti pozíciók között
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!