Ki fog itt gyógyítani?

2012. november 17. 09:29

Világosan látszik, hogy az Orbán-kormány egészségpolitikája eddig kudarcot kudarcra halmoz.

2012. november 17. 09:29
Kökény Mihály
MSZP

„Világosan látszik, hogy az Orbán-kormány egészségpolitikája eddig kudarcot kudarcra halmoz. A bruttó 10-65 ezer forinttal magasabb alapbéremelés kevés ahhoz, hogy itthon tartsa a szakembereket. Ráadásul, ha a kormány - korábbi ígérete ellenére - továbbra is befagyasztja az ügyeleti díjakat, az újabb kivándorlási hullámot indíthat el. Az egészségügyi felsőoktatásban viszont csökkentik az államilag támogatott képzés aranyat.

Ez különösen azért aggasztó, mert itthon például a háziorvosi gárda erősen elöregedett. 70 százalékuk ötven év feletti, és mintegy 800 háziorvos már betöltötte a hetvenedik életévét. Jelenleg is 171 üres praxis van, ahová senki nem jelentkezik.

Az Orbán-kormánynak sürgősen választ kell adnia arra a kérdésre, hogy ki fog Magyarországon gyógyítani? Ha nem rendezik tisztességes módon az egészségügyi dolgozók bérét, akkor súlyos válságba kerülhet a magyar társadalom teljes egészségügyi szolgáltató rendszere.

Az MSZP mindezekre világos, átfogó válaszokat ad a hamarosan bemutatásra kerülő egészségügyi programjában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kala pál
2012. november 17. 12:35
A kedves mszpés eü.-szaktekintély aggódik az orvosok béréért de hatalomra kerülésük után a 3 kulcsos SZJA-ban gondolkoznak! Jobb lenne ha meg sem szólalnának,a 26-36%-al terhelt bérek indítanának el komoly problémákat!
Alarik
2012. november 17. 12:00
Ne aggódj Mihály, téged Szofi bármikor ellát.
füst
2012. november 17. 11:13
Már megint. Volt egy idilli helyzet, ahol minden jó volt, amit ti örökül hagytatok, és ez a szemét Orbán meg elrontotta. Legalább nem kussolnátok?
táltos
2012. november 17. 11:13
Na mert ti aztán rohadt jól csináltátok! Évek óta folyik az orvoselvándorlás. Ez éppen olyan, mintha egy magas hegy tetejéről elindítanának egy hógolyót aztán csodálkozva nézik, hogy mekkora pusztítást végez lent a lavina.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!