Emberek és zombik harca a politikában

2012. november 21. 16:08

Lehet, hogy az LMP-re nem a rajongóik és nem hűbéresek fognak szavazni, hanem akik nem szeretik a zombikat.

2012. november 21. 16:08
FiloSzofi
Onleány Társasblog

„Juhász Attila: »Az LMP jelenlegi pozíciója pedig nagyon nehezen lesz tartható, ha a következő választás arra a kérdésre egyszerűsödök, hogy menjen-e vagy maradjon Orbán Viktor.«

Éppen ettől félek, hogy erről fog szólni. Sem az igen, sem a nem, nem politikai válasz, csak egy név, és egy  igen, vagy egy nem. Mögöttük a testet adó valóság sötétben marad, és elkerüli a megmérettetést. Na ez az, ami nem demokrácia, nem politikai kultúra.

Éppen az ilyen normális húzások, mint az LMP mostani lépése mentenének meg attól, hogy a következő választás ilyen végtelenül elprimitívesedjen. Szerintem az is vagány, hogy nem egy személyi kultuszra, és személyhez kötődésre építik fel a politikájukat, mert az önmagában hazugság.Orbán Viktor tényleg különleges eset, mert ő erősebben határozza meg a hátországát, mint az őt. Talán. De azt nem mondhatjuk, hogy Bajnai Gordon egy önálló politikai entitás. Egy fej, ugyanazon az öregecskedő testen, amit igyekeznek mindig egy jól sminkelt pofival feldobni, de amit valaki vagy eleve kíván, vagy soha. 

Orbán tervezői márka, az MSZP brend, ami időről időre különböző tervezőkkel dolgoztat. Most már semmilyen névhez nem ragaszkodnak, de a brend létezik.

Azt is érdekes megfigyelni, hogy a »demokraták« mennyire ki vannak borulva valaki más önállóságán. A rendszerváltáskor sem egy párt indult a »rendszer megváltoztatására«, és ez az MSZP-nek már akkor sem tetszett. Akkor még nem hívták magukat demokratának - ez a jelző szabadon csatlakozott hozzájuk, és egy édes harapástól zombivá vált.

Lehet, hogy az LMP-re nem a rajongóik és nem hűbéresek fognak szavazni, hanem akik nem szeretik a zombikat. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok LMP-s, de én se szeretem a zombikat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2012. november 21. 18:01
Jó lenne ha 2014-ben a programok döntenék el a választást. Akarjuk-e ezt és ezt ezért-azért, így-úgy? Orbán? Bajnai? Gyurcsány? Kuncze?...stb nem ezeknek kellene lennie a kérdéseknek. Egykulcsos adó pl? : Kuncze mindig ezzel jött. Bajnaiék kidolgozták. Orbánék bevezették. De azért mert Orbánék, már nem jó és ez a bajok forrása. Kell egykulcsos adó????? Hozta az eredményt?????? Bár engem nem érint. Már nyugdíjas vagyok. De amikor dolgoztam naponta 12-16 órát, hogy jobban éljen a családom, Bokros idejében 32% adót vontak + elvették a családi pótlékot + nem kaptam semmilyen segélyt (fűtési, tanulási, stb hozzájárulást) Nos ki is röhögött az a kollegám aki nem vállalt másodállást. Neki megmaradt a családi, kapott segélyt és nem dolgozott 12-16 órát. Így én azt mondom, hogy a szorgalmas emberek érdekében ne büntessék azokat akik dolgoznak!!!!!!!!!!!! Vagy úgy többkulcsozzanak, hogy aki másod, harmad állásban több munkával keres többet az maradjon a legalacsonyabb kulcsnál. Mert ez az igazságos!
népoldali
2012. november 21. 16:31
Se nem jobb se nem bal-munkás és magyar.hol van ez a párt?Rá szavaznék.
Fakutya tizedes
2012. november 21. 16:30
Picsába már a lomposokkal.
balbako_
2012. november 21. 16:20
A demokrata jelző az MSZP neve mellett, inkább e szó lejáratódását, kiürülését jelzi, mint tényleges tartalmat. Az ócska düledező kuplerájra kiírják, hogy imaház és az ablakból kivigyorognak a vén fogatlan lotyók, körülötte a stricik bizonygatják, hogy bizony, itt már hitélet folyik, van aki bedől ennek és odajár imádkozni. A többség azonban él a gyanúperrel és fejcsóválva mondja "ez bizony kupi volt és most is az"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!