Zsarolás

2012. október 18. 07:23

Brüsszel nyílt zsarolása nem hagy kétséget afelől, hogy a gazdasági önállóságnak még az írmagját is ki szeretnék irtani.

2012. október 18. 07:23
Szabó Anna
MNO

„Az unió polgárai által soha meg nem választott biztosok politikai nyomásgyakorlásként nagyítóval keresik a hibát a jövő évi magyar büdzsében. Most, amikor a forint a legjobban teljesítő valuta lett, a kockázatunkra köthető biztosítási felár alacsony, az államkötvényeink könnyen értékesíthetők a piacon, és a kamatfelár is csökkent. A nemzetközi bizonytalanság miatt pedig amúgy sem lehet századnyi pontossággal előre tervezni.

A tegnap ismertetett második kiigazító csomagot éppen ezért nem is lehet a gazdasági realitások talaján értelmezni. Jóval inkább politikai üzenetváltásként Brüsszel és Budapest között.

Mert józan ésszel belegondolva senkinek sem érdeke, hogy a bankszövetség és a kormány között újra elmérgesedjen a kapcsolat azok után, hogy tavaly decemberben mindkét fél számára elfogadható alkut kötöttek és elásták a csatabárdot. Brüsszel nyílt zsarolása nem hagy kétséget afelől, hogy a gazdasági önállóságnak még az írmagját is ki szeretnék irtani, legyen szó munkavédelmi programról vagy a pedagógusok életpályamodelljéről. Csak remélhetjük, hogy az új csomag megmarad a politikai üzenet szintjén, és visszatérhetünk a realitások világába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 18. 13:22
Anácska, az előző megszorító csomagocskát mindenki kevésnek értékelte pártod és az elsőtitkár elvtárson kívül így Brüsszel is. Nincs ebben semmi zsarolás előbb-utóbb meg kell fizetni az elqrás árát. Még a baltásnak is...
Trükkök Százai...
2012. október 18. 11:21
Arra a felvetésre, hogy a valutaalap azért akarhat pénzt adni, mert így tud beleszólni a magyar gazdaságpolitikába, Orbán Viktor úgy reagált: "ez egy rosszindulatú értelmezés, az IMF a mi barátunk".
soelmo
2012. október 18. 09:45
Mi van? Mozgósította a Mandiner a komcsi-ávós-munkásőr-unoka bérkommentelőket?
balint60
2012. október 18. 09:24
Az Orbán-Matolcsy gazdasági kísérlet recesszióba fulladt a magas inflációval társult stagnálás kilátásával (stagfláció). Az Orbán-Matolcsy gazdasági kísérlet a beruházások GDP-hez viszonyított 12 százalékos mélypontját eredményezte és befagyasztotta a hitelezést. Mindezek következtében a beruházások egyedüli forrásává az EU-tól kapott(!) kohéziós alapok váltak; ezek nélkül nincs állami és önkormányzati beruházás. Ehhez viszont a hiánynak TARTÓSAN és FENNTARTHATÓAN 3% alatt kell maradnia. Nincs itt zsarolás, "csak" racionális gazdaságpolitikát kéne végre folytatni. Nem a stadionokra kellene súlyos tízmilliárdokat pazarolni, nem a felső-középosztályt kellene újabb 100 milliárddal gyarapítani a félszuperbruttó kivezetésével!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!