A Kegyelmes Úr képzelgései

2012. október 18. 09:55

A Kegyelmes Úr eljátszik a gondolattal: elvagyunk mi az IMF-hitel nélkül, és bizonyára a parlamenti demokráciát is nélkülözni tudjuk valahogy.

2012. október 18. 09:55
Mester Ákos
168 Óra

„Érzékelhető, hogy új képzelgéseiről a Kegyelmes Úr most már önkéntelenül és kényszeresen is beszélni kezd. Ez abból a szempontból akár örvendetesnek is tekinthető, hogy következtetni tudunk terveire és jövőt illető ambícióira. Hagyjuk a léha viccelődést: nem fejedelemnek készül, dehogy. Nem akar egy Vérközösség főturulja lenni, és nem engedi, hogy udvaroncai lovat adjanak alá (nem a dakotát, hanem a fehéret), mert kormányzó sem kíván lenni a Kossuth téren, a negyvenes évek díszletei között. Nem, ő csupán a köztársasági jelzőtől megfosztott ország egyszerű elnöke lenne valahol Budán. Mondjuk a királyi várban, az is megfelelne Őszerénységének. Talán arra gondol, hogy ezt a személyére szabott magas méltóságot csak egyszer lehetne elnyerni, de akkor nagyon: kilenc, esetleg tizennyolc évre. Addig pedig csak kibírja a három daliás ifjú, Lázár, Rogán, Szijjártó, aztán jöhetnek szépen libasorban, az öröklés rendje szerint.

Azt sajnos nem tudjuk, hogy jövő héten minek fogja képzelni magát és országát a Kegyelmes Úr – és nem is szeretnénk a felségsértés bűnébe esni –, de annyit azért mondhatunk: ha Magyarország miniszterelnökének céljai eléréséhez nem megfelelő a parlamenti demokrácia, akkor azt komolyan kell venni, és meg kell vizsgálni. A miniszterelnököt, természetesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. október 18. 14:29
Bankokat meglehet táncoltatni ,addig emelni a bakadó még az ország adóssága le nem csökken 50%alá,csak az eu trükkjeit kell használni ,eu szorongat zsarol bennünket ,hát mi is megtehetjük ,mi vagyunk itthon ,annyira megszorítani kizsákmányolni nem tudnak bennünket hogy éhen dögöljünk,túl sok milliárdot kisíboltak az országunkból,még emellet az mszp-szdsz kormány nem kormányzot hanem hazudotott össze visza , az országunk ezért van padlón .
Fakutya tizedes
2012. október 18. 14:08
A természetben nincsenek ugrások. A büdös proli cseléd akkor is büdös proli cseléd marad, ha hülyére lopta magát. Nekes Nagyméltóságú úr, szukafattya.
tóth mária
2012. október 18. 12:44
Bőrőnd becsomagolva?, Kanada vár tárt karokkal!
stalin
2012. október 18. 11:56
ez a kopasz vén gazember még szabad lábon van ?-ez az igazi demokrácia ? -akkor ebből nem kérünk !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!