A Magyar Nemzetnek kínos az Orbán-beszéd: megcenzúrázta

2012. október 02. 07:52

Hadd higgye az a jobboldali újságolvasó magyar, hogy Orbán megint valami nagyon szép, hazafias-összetartozós beszédet mondott, elfolyva a benne túláradó, keresztényies szeretettől.

2012. október 02. 07:52
Lévai Júlia
Galamus

„Így aztán fogták, és kihagyták a beszéd leglényegesebb, az »oldalukra« nézve is legkínosabb gondolatát – »Az őskép a vérhez és a szülőföldhöz tartozik« –, majd az egész beszédet a határon túli magyarsággal való összeolvadásra hegyezték ki. Kiemelték, hogy »az eseményt megelőzően 98 külhoni magyar tett állampolgársági esküt Ópusztaszeren«, és hosszasan értekeztek arról, hogy mennyivel egyszerűbbé vált az eljárás az állampolgárságot illetően.

»Az eddigitől eltérően a határon túli magyaroknak nem szabják az állampolgárság megszerzésének feltételéül a bejelentett magyarországi lakóhelyet, a magyarországi lakhatás és megélhetés igazolását, továbbá az alkotmányos alapismeretek-vizsgát« – értesítették az olvasóközönségüket arról, hogy mit is jelent a »magyarok világnemzet« kifejezés, konkrétan lebontva a mindennapi gyakorlatunkra.

A cím pedig az, hogy »Orbán: össze kell fogniuk a magyaroknak«. Így, ilyen puritán módon – semmi vérség, közös szülőföld, amelyen a vér folyni szokott –, jut eszembe, vérfolyatásokért felelős Sátán úgyszintén kihagyva, hadd higgye az a jobboldali újságolvasó magyar, hogy Orbán megint valami nagyon szép, hazafias-összetartozós beszédet mondott, elfolyva a benne túláradó, keresztényies szeretettől. Jó, volt ott egy kis turul, de hát az belefér, már az egyisten küldötte volt az a madár, nem valami pogány izé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2012. október 02. 11:21
A legszomorúbb,hogy ezt a ripacsot még valaki komolyan veszi. Nap-nap után hülyeségekkel tömi a megtéveszteni kívánt emberek tömegét. Erkölcstelen kihasználni a választók egy jó részének tájékozatlanságát, alulképzettségét. Persze ez a Fidesz-barát itt kommentelőkre nem vonatkozik hisz ők magas képzettségű, elvhű, belső meggyőződésből értékválasztók. Vagy nem?
miloka
2012. október 02. 10:52
Leponex! Csak beköszöntél? Hova tűntél?
Atisz
2012. október 02. 10:04
"Orbán: össze kell fogniuk a magyaroknak" Igen, az ilyen és ehhez hasonló mondatok általában az összes kripto-kozmopolita vénasszonynál ki szokták verni a biztosítékot.
tarackos
2012. október 02. 09:33
"A Magyar Nemzetnek kínos az Orbán-beszéd: megcenzúrázta" Nem meglepő hiszen ha az elsőtitkár elvtárs eleresztene egy alattomosat azonnal akadna egy önkétes aki beleáll és magára vállalja. Csak a párt és az elsőtitkár elvtárs!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!