Miskolcon nincs helyük a rendbontóknak

2012. október 18. 03:49

Az előző városvezetés úgy próbálta felszámolni a fészekrakó lakásokat, hogy 8 millió forintért visszavásárolta azokat, melyeknek piaci értéke 2 millió forint volt. Tették mindezt állami pénzen.

2012. október 18. 03:49
Kriza Ákos
Kriza Ákos honlapja

„Azoknak, akik most vonulnak, és az Avast politikai játszótérré változtatják nem az emberek biztonságérzete a fontos, hanem a politikai támogatás megszerzése.

Az Avason élők elmondása alapján, az elmúlt egy- másfél évben pozitív irányba mozdultak el a dolgok. Idéznék egy levélből, amit egy az Avason élő hölgy küldött azzal, hogy ez nem csak az ő véleménye, hanem az avasiak nagy többségéé:

»Elkeserítő, hogy már megint játszótérré próbálják degradálni a lakótelepet, ahol a mindennapjaink jelentős részét töltjük. Ráadásul éppen akkor teszik ezt, amikor kissé nyugodtabbak a kedélyek, mint az utóbbi években, hónapokban. Az Avas nem olyan rossz hely, mint amilyen a híre.« Ezt tették tönkre azok, akik csupán politikai haszonszerzésre használják fel városunkat, városunk lakótelepét.

A miskolci és az avasi emberek nyugalomra vágynak. Azt szeretnénk, ha szeretett lakóhelyünkről végre nem ilyen hírek látnának napvilágot. 2005- 2009. közötti időszakban több száz család, fészekrakó költözött az Avas városrész lakásaiba. Megnövekedett a bűncselekmények száma, elkriminalizálódott a városrész.

Az előző városvezetés úgy próbálta felszámolni a fészekrakó lakásokat, hogy 8 millió forintért visszavásárolta azokat, melyeknek piaci értéke 2 millió forint volt. Tették mindezt állami pénzen. Az ország legnagyobb szabású közmunkaprogramjának segítségével mi szakítottunk a segélyosztogatás szemléletével. Városi rendeletünknek köszönhetően csak az kap segélyt, aki lakókörnyezetét rendben tartja. Szerintünk csak így lehet megadni a társadalomba való visszailleszkedés esélyét azok számára, akik elszoktak a munkától, mert munka nélkül is jól éltek. Akik pedig ezt a segítő kezet nem fogadják el, nincs helyük ebben a városban!

Nincs szükség aláírásgyűjtésre sem, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy megoldás kell. A helyi szocialisták azt sem tudják, hogy hány darab ingatlan jutott - ahogy ők mondják- »bűnözői körök« tulajdonába. Mi pontosan tudjuk, és nem csak a számokat, hanem azt is, hogy kik lakják és hol, köszönhetően a 2011 januárja óta zajló hatósági ellenőrzéseknek. Összességében 273 fészekrakó lakás van az Avas városrészben, melyből 48 lakást sikeresen kiürítettünk. Az együttélés szabályait be nem tartó családok elköltöztek és mára nagymértékben konszolidálódott a helyzet. Megerősítettük a rendőrséget, a közterület- felügyeletet, elindítottuk a mezőőri szolgálatot, átfogó hatósági ellenőrzéseket tartunk, a helyi rendeletek betartását ellenőrizzük hétről- hétre a város különböző pontjain.

A fészekrakós lakásokat közösségi tulajdonba kell emelni. Mi azonban nem a hasunkra ütünk és jelentjük ki, hogy vegyünk el innen meg innen 1 milliárd forintot, hanem tárgyalásokat folytatunk a lehető legjobb megoldás érdekében.

A négy éves megbízatást arra kaptuk, hogy rendet tegyünk, amit meg is teszünk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ShamrockJ
2012. október 18. 09:56
Szoval Akika Ti is a tokotoket vakargatjatok, mint Kali elvtars.. Ki kell ba**ni a barbarokat a lakasokbol, nem targyalgatni, meg 286 fele megoldasi javaslaton elmelkedni.
kukagyerek
2012. október 18. 09:43
"Idéznék egy levélből, amit egy az Avason élő hölgy küldött azzal, hogy ez nem csak az ő véleménye, hanem az avasiak nagy többségéé:" Biztosan az a hölgy (elvtársnő) küldte a levelet, amelyik a bőszmét abajgatta a lakásában pár napig.
birkakaka
2012. október 18. 09:35
A négy éves megbízatást arra kaptuk, hogy rendet tegyünk, amit meg is teszünk.” Túl sok az idő pajtikám!Pintér két hét alatt tett rendet.Vagy erről nem beszéltél vele?Talán ha ezt a nyilatkozatát kitennétek Avas minden cigólakta paneljára felvilágosodnának, hogy már rend van.Csak ne fémtáblára írjatok mert az kelendő!
ballada
2012. október 18. 09:26
" 8 millió forintért visszavásárolta azokat, melyeknek piaci értéke 2 millió forint volt." Tették mindezt állami pénzen. " Hagyó Miklósra emlékeztet.6 millió forint lakásonként valakik zsebébe ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!