Nincsenek ambícióim

2012. október 12. 08:58

Bármit hajlandó vagyok megtenni azért, hogy az Orbán-kormányt eltakarítsam az útból, mert nem normális, amit művelnek. Interjú.

2012. október 12. 08:58
Juhász Péter
HVG

hvg.hu: Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzéki együttműködés legnagyobb akadálya az a »hazugság«, amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Szerinte »ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP«, pedig nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és a mostanit.

J.P: Ez csúsztatás. Az, hogy egyenlő távolságot tartunk a pártokkal, nem jelenti azt, hogy egy kalap alá vesszük az elmúlt húsz évet. A másik csúsztatás, ha valaki úgy csinál, mintha a Fidesz a semmiből tűnt volna fel a jogállam leépítésével. Az elmúlt 10-15 év kormányai folyamatosan korlátozták az emberek hozzáférését a politikához, zárták ki a nyilvánosságot a döntéshozatalból. Egyre kevésbé volt átlátható az állam, be volt szabályozva a média, emlékezzünk csak a Sláger rádió és a Danubius rádió esetére. A korrupcióról már nem is beszélve. Az is egy nettó hazugság, ha azt állítjuk, hogy a Fidesz ténykedése derült égből villámcsapásként érte a társadalmat. Senki nem tesz egyenlőségjelet e pártok között, de az tagadhatatlan, hogy mindebben a folyamatban az előző kormányzatok is szerepet játszottak.

hvg.hu: Bajnai Gordonnal beszéltek arról, hogy esetleg hosszabb távon együttműködik a Milla a Haza és Haladás Alapítvánnyal?

J.P: Most egyelőre lépésről-lépésre haladunk. Ez a tüntetés lesz az első közös dolog, aztán majd meglátjuk. Ismerkedési fázisban vagyunk.

hvg.hu: Önnek vannak hatalmi ambíciói?


J.P: Nincsenek.

hvg.hu: Akkor miért csinálja?


J.P: Személyes indíttatásból. Nekem ott telt be a pohár, amikor nem kaptuk meg a harmadik gyerekem után, a már a magzati kortól járó adókedvezményt, mert a barátnőmmel nem vagyunk házasok. Bármit hajlandó vagyok megtenni azért, hogy az Orbán-kormányt eltakarítsam az útból, mert nem normális, amit művelnek. Ambícióim tehát nincsenek, de bármire hajlandó vagyok azért, hogy ez a dolog változzon.

hvg.hu: Ezek szerint az kizárt, hogy fideszesekkel is együttműködjön a Milla?


J.P: Ez egyáltalán nem kizárt. Nagyon bízom benne, hogy a Fideszben is elindul egy tisztulási folyamat. A Fidesz nem egységes, a támogatóinak kétharmada eltűnt. Hosszú távon a Fidesszel is ki kell alakítani egy viszonyt, de addig ez kevésbé képzelhető el számomra, amíg az Orbán-kormány hatalmon van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
motoros
2012. október 24. 11:59
Még a leheletük is hazug! Bajnai bosszút forral mindazért, amit ő és a környezete elkövetett.
hátakkor
2012. október 24. 11:58
ekkora hűhó egy adókedvezményért?? ez milyen cucc?
Aaronboy
2012. október 12. 16:20
Bármit megtennél, köcsög! Tehát beleértve a haza és nemzetárulást is. Méltányolom az őszinteségedet.
ottapont
2012. október 12. 15:59
Miből futja neked kendermagra lombroso? Ki tart el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!