Irány a tőzsde!

2012. október 08. 07:33

A 2000-es év második felét annak rendeltük alá, hogy előkészítsük az Index.hu Részvénytársaság tőzsdei bevezetését.

2012. október 08. 07:33
Gerényi Gábor
gg.blog

„Ebben a szakaszban vettük fel Zappe Gábort, aki ma Velvetet főszerkeszt, a politikai rovathoz, és egy furcsa kis embert, akinek a weboldala miatt (ami végülis egy blog volt, csak nem így neveztük akkor még) a fél szerkesztőségben megállt néha a munka. Ő hol Kertitörpének, hol Worluknak hívta magát, belépve hozzánk viszont félúton véglegesítette nyilvános nevét: Tóta W. Árpád. Rényi András tulajdonképpen visszatérő volt, hiszen az Internetto elején és az Internet Expóban már nyomultunk együtt; kultúrrovat-vezető vált belőle. A mostani Index-főszerkesztő Mészáros Zsófi pedig híríró gyakornokként kezdte ekkor a pályafutását.

A kor nagy médiaeseménye volt a posztkádári médiaelit hiánytalan részvételével, ipari mennyiségű bor elfogyasztásával színesített Médiahajó, 2000-ben ott rögtön díjakat is nyertünk: az Index az internetes újságok akkor bevezetett kategóriáját nyerte, Uj Péter pedig az internetes újságírókét. Nem mentünk el a hajózásra, kocsival szaladtam el mindkét díjért Visegrádra, a végállomásra.

Viszont nagyon szerettünk volna egy teljesen külön szakmai rendezvénysorozatot indítani az internetes tartalomszolgáltatóknak, így megkerestük Csermely Ákost, aki akkor már évek óta rendezte tavasszal kétnapos Média Hungary nevű eseményét a Club Tihanyban; nekünk ez a formátum tetszett legjobban. Ákost rábeszéltük, hogy őszre ütemezzen be próbaképp egy Internet Hungaryt, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle - az elsőhöz van két nagy támogatója, mivel rajtunk kívül az Origo stábja is érdekelt egy ilyen eseményben.

A 2000 őszi első Internet Hungary óriási sikernek bizonyult, és nagy botrány is lett körülötte egyúttal. Az internetes tartalomszabályozással foglalkozó kerekasztal egyik résztvevője, a médiahatóság akkori elnöke, Körmendy-Ékes Judit ugyanis keményen indított: a beszélgetés reggelén jelent meg a Népszabadságban friss interjúja, amelyben elmondta, hogy szerinte az internetes tartalmakat hatósági ellenőrzés alá kell vonni, és szűrőprogramot kellene üzembe helyeznie minden weboldalnak, ami kitiltja a nem megfelelő tartalmakat, például a csúnya szavakat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!