Nőiesség

2012. október 11. 07:41

A „nők a politikában” kérdése egész biztos, hogy nem kvótakérdés. Egy nő akkor fogja megmutatni a Nőiességet a politikában, ha nőies eszközöket választ, mert ha férfiasakhoz nyúl, Férfiassá fog válni.

2012. október 11. 07:41
G. Fodor Gábor
GFG Blog

„Ebből a szempontból nézve a »nők a politikában« kérdése egész biztos, hogy nem kvótakérdés. Egy nő akkor fogja megmutatni a Nőiességet a politikában, ha nőies eszközöket választ, mert ha férfiasakhoz nyúl, Férfiassá fog válni, és nem mérsékelni fogja az erőt, hanem még nyersebbé teszi azt.

Van olyan birodalma a politikának, amely csak a női hadviselés eszközeivel uralható.

Az a megfogalmazás, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy nő, ha a szó szoros értelmében vesszük a kijelentést, térérzékelésünk összezavarodását eredményezi. A »mögött« pontos megértésére lenne szükségünk ugyanis ahhoz, hogy a maga helyi értékén értsük meg a Nőiességet a politikában. Ez viszont további súlyos kérdésekhez vezet, amelyek éppúgy kicsúszni látszanak a racionális elemzés hálójából, mint a Férfiasság megragadására irányuló bármely kísérlet. Olyanokhoz, mint hogy:

Vajon mi lehet a magyarázata annak, hogy a régi görögök egy férfit (Arészt) tiszteltek az erőszakos harc, egy nőt (Athénét) a stratégiai hadviselés isteneként?

Hol kezdődik a nyilvános és hol a rejtett?

És végső soron, ki vezeti a vezetőket?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2012. október 11. 12:18
G.Fodor közölt tegnap egy Férfiasság című cikket, amelyben jól benyalt Orbánnak és leszólta Bajnait. Az Orbánnak való benyalásért kapott is bőven a blogján a hozzászólóktól. Nem tudom, ez előre tervezve volt-e ez a cikk, vagy csak azért írta, hogy erre hivatkozva mentegesse magát a benyalás miatt.
négyzetgyök
2012. október 11. 10:40
G. Fodor inkább a pöcsöddel játszadozz!
tarackos
2012. október 11. 08:57
Mi lenne ha a töketlen fecske repülési sebességén politikai gondolkodnál? Arról is lehet ilyen semmire sem jó szövegeket írni...
Kal
2012. október 11. 08:54
Még a hátam is beleborzongott, amikor megláttam ezt a posztot. Pont most, pont tőle! Ez tényleg fantasztikus! Hogy miért? Mert most egy nő a megoldás. OV után nem jöhet, nem tud jönni másik férfi a Fidesz élére. Most elő kell venni egy Merkelt, vagy rosszabb esetben egy Thatchert (ez utóbbitól Isten óvjon minket, de sajnos benne van a pakliban), aki át tudja venni a stafétát, könnyed, nőies eleganciával. GFG ezt kezdi előkészíteni. Ő is rájött erre :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!