Hogy vagy, Jóska?

2012. szeptember 13. 13:13

Erős a gyanúm, a ma a Fidesz-frakcióban ülő Ángyán József 2014-ben nem a jelenlegi kormánypártokra fog szavazni.

2012. szeptember 13. 13:13
Tamás Gábor
NOL

Erős a gyanúm, a ma a Fidesz-frakcióban ülő Ángyán József 2014-ben nem a jelenlegi kormánypártokra fog szavazni. Orbán Viktor kormányfő személyes tanácsadójából, a jelenleg érvényes vidékfejlesztési stratégia atyjából fura zárvány lett: az őt pozícióba helyező párton saját programjának megvalósítását kéri számon.

Feltárt bizonyos nagyon kellemetlen állami földbérleti ügyeket, ezek pedig rosszulestek azoknak, akik nála közelebb ültek a tűzhöz. Ángyánnak állítólag mindenki köszön. Azt mondják a parlamenti folyosón, szervusz, Jóska, hogy vagy, Jóska, de közben a pokolba kívánják a táskájában veszedelmes dokumentumokat rejtő egyetemi tanárt.

A januárban leváltott vidékfejlesztési államtitkárral, nézeteivel gyakorlatilag az egész szakma szemben áll, a kert-Magyarországról megalkotott fantáziavilágával egyetemi kollégái is vitatkoznak, ám amit a politika napi gyakorlatában csinál, az legalábbis figyelemre méltó. Ő bizony mostanában bilit borogat. Jogában áll, hogy az állami földek szerződéseit megvizsgálhassa, és bár őt is köti némi titoktartási fegyelem, a lényeget mégis közreadja. Az pedig egyszerű: itt a csókosok viszik el az állami földbérletek zömét, az eredeti kormányprogramban meghirdetett kisgazdálkodói lehetőségek pedig csak töredékszázalékokban mérhetők.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. szeptember 13. 19:39
Nem lesz könnyű dolga Ángyánnak, mert nincs másik párt!
Matróz Kommandó
2012. szeptember 13. 16:49
Az állami földeket eddig a maszop kedvenecei bérelték. Őket még a fidesz kedvenceknél is jobban rühelli Ángyán. Vajon kire fog szavazni?
tarackos
2012. szeptember 13. 15:50
Jóska biztos jól van ha még mindig ott ül és mindent szart megszavaz. Annyira azért nm lehet rossz, csak elvették a játékát és most morcos...
Feyszáll
2012. szeptember 13. 15:09
Erős a gyanúm, a ma a Fidesz-frakcióban ülő Ángyán József 2010-ben sem a jelenlegi kormánypártokra szavazott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!