Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Elterelő hadművelet

2012. szeptember 20. 08:57

A követ hajigálókat általában a rendőrség kiemeli a tömegből, itt azonban ilyesmi nem történt. A Japán elleni tüntetéseket a kínai hatóságok nemcsak eltűrték, hanem bátorították is.

2012. szeptember 20. 08:57
Sitkei Levente
MNO

„A követ hajigálókat általában a rendőrség kiemeli a tömegből, itt azonban ilyesmi nem történt. A Japán elleni tüntetéseket a kínai hatóságok nemcsak eltűrték, hanem bátorították is. Előre lezárták a tüntetések helyszínét, a rendőrök pedig szeptember 18-ig szabad folyást engedtek az indulatoknak. Teljes nyugalommal szólíthatott fel mindenki japánok lemészárlására, kiherélésére, gyújtogatásra, ez a Tiaojü-szigetek eltulajdonítása feletti jogos felháborodás külső jele. A kínai kormány üzenete egyértelmű: veled vagyunk, kínai hazafi, add ki dühödet a gyűlölt japánok ellen, de emlékezz, csak a kijelölt ösvényen maradhatsz! A Tiaojü-szigetek Kínához tartoznak, ne érdekeljen más! Ezért aztán elmésebbnél elmésebb transzparenseket készít a nép egyszerű gyermeke, amelyeken kínhalált ígér a japánoknak. A nagy cégek beállnak a sorba, egy Audi-szalon (hogyne, a Toyotákat szakmányban gyújtják fel odakinn) teljes személyzete öltönyben követel halált a japánokra, egy tajvani (nyilván, Tajpej is magának követeli a szigeteket) élelmiszerbolt a Kína nevű fogkrémből ágyút épít, és hitet tesz a szigetek hovatartozása mellett, vagy újságokban hirdetést ad fel sok-sok pénzért, amelyben atomcsapást kér Japán ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békepap
2012. szeptember 20. 10:25
mér pont a lényeget hagyjátok ki? :) "A mostani vita ugyanis nem a szigetekről szól, hanem a Kínai Kommunista Párt tisztújító kongresszusáról."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!