Az azeri piacon

2012. szeptember 29. 14:14

Miért ne hihetnénk, hogy Szijjártó az összes beruházásra alkalmas magyar vállalatot megemlítette, bemutatta az azerieknek. Csupán egy okunk van kételkedni: az Orbán-kormány kétéves munkássága.

2012. szeptember 29. 14:14
Pető Péter
Pető Péter
NOL
„Persze jöhet a kontra, hogy tudniillik az illetékesek csupán a munkájukat végezték, amikor a másik fél figyelmébe ajánlották a magyar társaságokat, és mintegy a haza érdekében, az úgynevezett nemzeti (a tapasztalat szerint ez azt jelenti: Fidesz-barát) tőke felvirágoztatása érdekében jártak el. S miért ne hihetnénk, hogy Szijjártó Péter lelkiismeretesen dolgozott, és az összes nagy, beruházásra alkalmas magyar vállalatot megemlítette, bemutatta az azerieknek, egyúttal leszögezve: csöppet sem érdekli, melyik társaságra tesznek, a lényeg, hogy magyar cég kapja a munkát. Eszébe sem jutna, hogy ismerőst, havert, évfolyamtársat különösképpen patronáljon. 

Csupán egy okunk van kételkedni egy ilyen, a gazdaságdiplomáciában teljesen normális forgatókönyv realitásában: az Orbán-kormány kétéves munkássága. A visszataszító módon osztogatott földek, a közbeszerzések menete vagy az érdekelt cég gépén (is) pötyögött trafiktörvény, hogy csupán néhány emblémát említsünk meg. S ha e kitaposott úton haladunk tovább, akkor a Balatonból is lehet még kerti medence. Az tényleg komoly referencia lenne Afganisztántól Szomáliáig.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states
2012. szeptember 30. 09:29
Pető Peti azért uncsi, mert inkább ezer Közgép, mint a multik és a külföldiek szervilis érdekképviselete, amiért ő is koptatja a billentyűzetét. És persze abban a bizonyos nyócévben ő és lapja nyilván nem is hallott szociközeli cégekről, csak most eszi a fene a szocitávoliak miatt.
mustármag
2012. szeptember 30. 08:55
Szeeeegény P.P. Neki ezt mondták.
G. Pantyelejevics
2012. szeptember 29. 19:58
Nagyon remélem, egyszer lesz szerencsénk nekünk állampolgároknak, egyszer megtudni ennek a mocskos baltásbiznisznek a részleteit. Mennyiért adta vajon el ez a szemét bagázs egy ország becsületét? Kívánom, hogy kiderüljön egyszer és méltó büntetéssel járjon!
Semaszop seszadi
2012. szeptember 29. 16:27
Kis kárpitoscsemete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!