Baj van a Fidesszel!

2012. szeptember 18. 20:38

Lehet az ok, hogy elfáradt a Fidesz manipulációgyártó gépezete, ugyanazokat a sémákat és technikákat ismétli.

2012. szeptember 18. 20:38
Mihancsik Zsófia
Galamus

„A baj forrását nem ismerem. Vagy az lehet az ok, hogy elfáradt a Fidesz manipulációgyártó gépezete, ugyanazokat a sémákat és technikákat ismétli, így aztán már az előtt kitalálhatók a trükkjeik, mielőtt elkezdenének dolgozni rajta. Vagy az lehet az ok, hogy Orbán politikájának akarnoksága, ennélfogva végiggondolatlansága (a voluntaristák sohase foglalkoznak a valósággal, elképzeléseik közegével és következményeivel, ezért nem is mérlegelnek soha) már nem elleplezhető semmiféle trükkel. Vagy az is ok lehet, hogy mi edződtünk meg: olyan sok Fidesz-féle manipulatív kommunikációs trükkel találkoztunk az utóbbi évtizedben, hogy már álmunkból ébresztve is átlátunk rajtuk. Vagy egyszerűen az történik, hogy végleg összeomlóban van az egész fideszes hazugságépítmény, mert amióta világ a világ, ez a kártyavárak sorsa (pedig mennyi munkát, emberi agyvelőt, időt és pénzt raktak bele, és mennyi jó célt és szándékot temettek alá!). (...)

Olvassák el Rogán Antal napirend előtti felszólalását! Tanulmányozhatják rajta, hogyan kell úgy ügyeskedni a valósággal, hogy azt a képet mutassa, amelyet mi használni szeretnénk. Rogán beszédéből csak egyetlenegy elem hiányzik: az ugyanis, hogy 2008 őszén világválság volt, és a világválság elérte Magyarországot. Emlékeznek rá? Zuhant a forint árfolyama, az OTP hihetetlen veszteségeket szenvedett el a tőzsdén, a magyar állampapírok vásárlása megszűnt, ahogy Pogátsa Zoltán fogalmaz a hírösszefoglalónkban idézett Álomcsőd című könyvben: »Mára szinte teljes konszenzus alakult ki arról, hogy az IMF-fel kötött készenlétihitel-megállapodás nélkül a magyar gazdaság a de facto államcsőd helyzetébe került volna«, értsd: az állam nem tudta volna fizetni a közalkalmazotti béreket, nyugdíjakat, a szociális kiadásokat stb. (Nem mellesleg az egész Európai Unió ezt a válságot nyögi azóta is.)

Rogán elbeszéléséből csak ez az elem hiányzik, vagyis a kiváltó ok, amely a 2008-as IMF-hitelfelvételt magyarázza. Nála az állam megmagyarázatlan okból vette fel az IMF-hitelt (valószínűleg pusztán Gyurcsányék gonoszságából, akik ki akartak tolni a néppel), így aztán mindaz, ami a gazdasági világválság hatására következett be Magyarországon (bérek, nyugdíjak csökkenése, a munkanélküliség növekedése stb.), Rogán szerint az IMF diktátuma miatt következett be. A rogáni logika végkövetkeztetése: Magyarország egyszer már megtapasztalta, hogy az IMF segítsége egyenlő a bérek és a nyugdíjak csökkenésével, indokolt tehát, ha Orbán ma határozottan elutasítja, hogy ugyanilyen feltételekkel (persze ne felejtsük el: a feltételeket Orbánék maguk »kreálták«) kössön megállapodást az Európai Unióval és a Valutaalappal (és mit ad isten, ezt még a jól időzített ÁSZ-jelentés is igazolja).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. szeptember 19. 12:36
Sokan odavannak a nemzetidegen jogászkormányért,aki csak a haverokért meg a fociért tesz meg mindent!KÖZGÉP-STRABAG koalíció,csak nekik jó,az egyébként is éhező gyerekektől elvenni még, az mivel védhetŐ?!
Axxtro
2012. szeptember 19. 11:38
Mihancsik Zsófinak nagy baja van a Fidesszel. Ennek csak örülni tudunk. Pedig nem történik semmi különös kedves Zsófi, pont azt kapjátok a nyakatokba, amit másoknak szántatok.
cutcopy
2012. szeptember 19. 10:57
"ugyanazokat a sémákat és technikákat ismétli" Zsófi drága, remélem előbb utóbb önnek is feltűnik, hogy ön és elvtársai ismétlik ugyanazokat a vádakat, amik a szoci kormányok hazugsággépezetét érték..
Botos
2012. szeptember 19. 10:50
Ceterum censeo… Zsófikának meni e kell!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!