A legszomorúbb állatok

2012. augusztus 03. 15:23

A Népszava volt már összehajtott papírlap, hetilap, napilap, sőt, ma már on-line is. Egy tulajdonsága van, ami az idők során sohasem változott: jelkép. A dolgozó emberek szellemi épülésének jelképe.

2012. augusztus 03. 15:23
Szanyi Tibor
Szanyi Tibor
Vörösblog

„Nem tudok eltekinteni attól, hogy a mai kormányzó történelmi idolja, Horthy Miklós különítményesei 1920-ban, a vezérük által inspiráltan verték agyon Somogyi Bélát, a Népszava akkori főszerkesztőjét, Bacsó Bélával együtt, 1920-ban. Attól sem tudok eltekinteni, hogy a Népszava szerzői, szerkesztői között találjuk Ady Endrét, József Attilát, Radnóti Miklóst, valamint rajtuk kívül is több száz elsőrangú baloldali ikont. Attól pedig végképp nem tudok eltekinteni, hogy a magyar baloldal másfél évszázados történelme során az gyakorlatilag nem létező baloldali politikus volt, aki ne írt volna a Népszavába. Ez ma sincs másként.

Egy szó, mint száz, a Népszava a baloldalé. A Népszava szociáldemokrata napilap, és ennél jóval több: a legrégebbi ma is létező politikai harsona, s hosszú életpályája, valamint az idők forgószelei okán egyúttal a legtöbbet szenvedett magyar sajtótermék. Ez a sors ma is ráver. (»Bal sors a'kit régen tép« - Kölcsey)

A Népszava tulajdonosa (kiadója) volt már könyvkereskedés, állami vállalat, videotéka, magánszemély, vállalkozás, stb., szóval mindenféle. Voltak ragyogó, tragikus sorsú és megalkuvó főszerkesztői egyaránt, amint a szerkesztőség más munkatársai szintén a szélrózsa minden irányából jöttek, vagy oda tekintettek. A Népszava volt már összehajtott papírlap, hetilap, napilap, sőt, ma már on-line is. Egy tulajdonsága van, ami az idők során sohasem változott: jelkép. A dolgozó emberek szellemi épülésének jelképe. (...)

Egy szó, mint száz, miattam azt közöl a Népszava, amit akar, olyan hirdetést jelentet meg, amilyet akar, s mindezekről bármely elvtársam azt gondol, amit akar. Számomra a dolgok ezen része családon belüli kérdés. Megbeszéljük. Mindenki másnak viszont ezt üzenem: El a kezekkel a Népszavától!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rambler
2012. augusztus 04. 18:05
Én csak bemásolom ide Szanyi kapitány írásának címét és az első mondat egy részét: A legszomorúbb állatok A Népszava Ennyi,nincs több kommentár.
Bisque Béla
2012. augusztus 04. 16:30
A Népszava volt már összehajtott papírlap, hetilap, napilap, sőt,...........én még WC papírnak is használtam lovastáborokban, nagy szükség esetén. Ebből az következik, hogy a seggem hamarabb ismerte Andassjew Ivánt, mint a szemem........ ma már on-line is. Egy tulajdonsága van, ami az idők során sohasem változott: jelkép.....A SÖTÉTSÉG jelképe..... A dolgozó emberek????????!!!!!!!! szellemi LEépülésének jelképe.
Honfi-fi
2012. augusztus 04. 16:30
Népszava szerzői, szerkesztői között találjuk Ady Endrét, József Attilát, Radnóti Miklóst, valamint rajtuk kívül is több száz elsőrangú baloldali ikont -------------------- a baj ezzel, hogy említett ikonok, tisztességes emberek, ebből eredően tisztességes baloldaliak voltak és tisztességes magyar emberek is voltak, nem gyűlölködtek nap, mint nap a saját népük ellen hazaáruló módon veletek ellentétben szanyiúr, akik búnösök és bűnrészesek vagytok egy ország, magyarország teljes vagyonának szétrablásában, és a magyarellenes uszító nyugati propagandázásban
Biszku békésen teniszezik...
2012. augusztus 04. 14:52
Te is leépültél szellemileg Szanyi, pedig sohasem dolgoztál.Ergo a Népszava a magadfajta naplopó,alkesz bolsik jelképe is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!