Manapság az emberek rohadtul nyámnyilák

2012. augusztus 07. 14:37

Megírtam a forgatókönyvet annyira elbaszottra, amennyire csak lehet, olyanra hogy az MTV tutira nem játsza le soha, bár ezt le is szartuk. Interjú.

2012. augusztus 07. 14:37
Robb Flynn
Index

„Prágában vettétek fel a Darkness Within videoklipjét, ami annyira friss, hogy a napokban jelent meg. Kinek az ötlete volt Prága?

Természetesen az enyém, én írtam a forgatókönyvet is. Imádom Prágát, annyira szép európai város. 1994-ben voltam ott elször a Slayer-turné alatt, és teljesen beleszerettem. Emlékszem mindenkinek azt meséltem, hogy ez a legjobb hely a világon, sosem láttam még ehhez foghatót. Szerencsések vagytok ti európaiak, hogy ilyen gyönyörű helyen élhettek. Prágában az építészet fogott meg elsőre, a híd, a templomok. Azóta persze láttam, hogy ez az építészeti stílus máshol is jellemző Európában, de valahogy Prága maradt meg bennem. Szerintem azért, mert abban az időben volt valami nagyon sötét kisugárzása. Akkortájt élte ott a fénykorát a heroin, és minden tele volt drogosokkal. Az abszint külön ága, a cseh abszint is innen származik, amit persze ki is próbáltunk, amitől az egész látogatás annyira furcsa, bizarr lett, hogy azóta is élénken él az emlékzetemben. Ez a kettősség, a megmagyarázhatatlan sötét hangulat, és azok a gyönyörű gótikus épületek annyira lenyűgöztek, hogy már akkor ott, sétálgatás közben is azt ismételgettem, hogy baszki, egyszer csináljunk itt egy videoklippet.

Aztán akármikor később mentünk oda koncertezni, akkor is azt hajtogattam, hogy kéne itt egy klippet csinálni. Majd eljött a nap, amikor a kiadónk, a Roadrunner mondta, hogy srácok kéne egy videó, itt a pénz, van valami ötlet? Én meg mondtam, hogy hülyék vagytok, meg is van a világ legjobb klipjének a forgatókönyve a fejemben, megyünk Prágába. Megírtam a forgatókönyvet annyira elbaszottra, amennyire csak lehet, olyanra hogy az MTV tutira nem játsza le soha, bár ezt le is szartuk. Mutattam a zenekarnak, imádták, mutattam a kiadónak, és a legnagyobb meglepetésemre rábólintottak. Bár mondták, hogy azt ugye tudom, hogy ezt soha a büdös életben semmilyen tévéadó nem fogja lejátszani, de még lehet, hogy a videomegosztókon is korhatáros lesz? Mondtam nekik, hogy jólvan akkor, pont ez volt a célom, hogy valami nagyon extrémet hozzak össze, de azt mondták rendben van. Mindig is tiszteltem és csodáltam az olyan zenekarokat, mint például a Rammstein, akiknek a klipjei nagyon provokatívak, mégis több millióan látják csak a videomegosztókon. Az MTV segítségével sem jut el több emberhez, sőt. Az MTV már nem is játszik metál- vagy rockvideót.

Mostanában egyáltalán zenei videót se sokat.

Ugye? Ki a faszom viszi oda egyáltalán a videóját, és könyörög nekik hogy játszák le? Nem is értem. Ott a Youtube, és nem kell többé az idióta MTV-s szabályokhoz alkalmazkodni, átnyálazni a hülyeségeiket, hogy mit lehet és mit nem, miről énekelhetsz és miről nem. Most szabad kezed van, végre azt csinálhatod, amit akarsz, és ez baromi jó. Ha én kitalálom ezt az elbaszott videót, mert nekem ez tetszik, és szerintem ez a művészet, nem pedig pózolni drága autók előtt, akkor most már megtehetjük, mert senki sem szól bele. Ebben minden benne van, ami a szabályzatok szerint a zenei csatornáknál nem lehetne. Sötét, véres, erőszakos, szomorú és nagyon ütős.

Ha már Prágánál és a cseheknél járunk, mint szólsz a Randy Blythe Lamb Of God-énekes ügyéhez?

Előző nap, hogy letartóztatták, még együtt buliztunk Randyvel, úgy volt, hogy az egész fesztiválszezont együtt csináljuk végig. Te is tudod, hogy ártatlan, ez nem kérdés. Persze tragédia, ami történt, hogy egy srác meghalt miután... és itt jön a kérdés, hogy mitől? Senki sem tudja. Hány ember hal meg egyik percről a másikra a világon, csak mert elpattan egy ér az agyában, vagy bármi történik? Sétálgatsz az utcán, elpattan egy ér az agyadban, mire a földre érsz, már halott vagy. Ez sajnos egy mindennapos történet. Hogy ez történt-e azzal a sráccal, azt nem tudhatom, egy dolgot tudok, hogy nem attól halt meg, hogy Randy lelökte a színpadról. Az nagyon felháborít, hogy az USA kormánya leszarja az egészet. Ha nem egy metálzenészről lenne szó, hanem egy pop- vagy rapzenészről, akkor már ott tobzódnának, hogy kihozzák.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 08. 08:54
Felejtős....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!