Nemzeti konzultáció: arról lehet dönteni, hogyan tovább a magyar gazdaságban
A Fidesz mindenkit arra kér, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt.
A fahordók számomra azért fontosak, mert olyan zamatokat visznek a borba, mint a puncs, a vanília, a pörkölt kávé vagy a dohány, amelyek maguktól nincsenek jelen a szőlőben.
„A fahordók számomra azért fontosak, mert olyan zamatokat visznek a borba, mint a puncs, a vanília, a pörkölt kávé vagy a dohány, amelyek maguktól nincsenek jelen a szőlőben. A célunk tehát az, hogy ezekkel az ízekkel, illatokkal tegyük szélesebb spektrumúvá a bort, plusz tannint azonban már nem kívánunk beléjük csempészni.
Az utolsó bő tíz év nagy vörösborok készítésére alkalmas évjáratait vizsgálva nálunk is jelentős változások zajlottak le. 1999-ben 220 literes, enyhe pörkölésű hordókkal indultunk el, az eredménnyel azonban nem voltam elégedett. A következő években ezért a nagyobb, előbb 300, majd 500 literes hordók felé fordultam egyre több figyelmet szentelve a megfelelő kádár kiválasztásának.
2006-ban megmaradtunk a már korábban is alkalmazott 500 literes méretnél, azonban a pörkölést enyhéről közepesre változtattunk. Ekkor tanultuk meg ugyanis, hogy az erőteljesebb égetésnek köszönhetően a hordó természetes tannintartalma karamellizálódik, ezáltal a borba nem a nyers, hanem az édes hatású tanninok kerülnek.”