Született áldozatok

2012. július 16. 17:57

Bűnös senki nem lesz, csak mert cigánynak született. Áldozat bárki lehet, csak mert nőnek. Ezzel kezdjetek valamit.

2012. július 16. 17:57
Sztojcsev Iván
Sztojcsev Iván
Gulyásdemokrácia

Annyira nagy vehemenciával folyik a cigányozás, hogy az épp a legfontosabb, elemi jelentőségű kérdést árnyékolja el: a nők elleni erőszak ügyét. Erről kéne beszélni, mert ez az általános, óriási baj ebben az országban, nem az, hogy az egyik állat, akit sikerült elkapni, sajnos túl későn, éppen cigány volt. Nem arról kéne beszélni, hogy ki támadott, hanem hogy kit – egy totálisan ártalmatlan, fiatal nőt, aki az utolsó fotói tanúsága szerint legalábbis nem öltözött kihívóan, nem tett semmi provokálót, csak mert szép lenni és jól érezni magát, ahogy azt nők százezrei teszik szombat esténként. Hogy ennyi erővel ugyanígy lehetne áldozat bármelyik másik fiatal nő, aki éjszaka nem társaságban sétál haza. A te lányod, a te húgod, akárki. És persze, ne legyünk paranoiásak, nyilván én sem úgy fogom tölteni a következő szombatomat, hogy vajon nem rabolták-e el a húgomat  de mégis, az, hogy ez nem egy elszigetelt jelenség, nem tartható állapot. 

Épp az előző hét végén haragítottam magamra egy lányt, azzal, hogy nem akartam, hogy egy számára ismeretlen vidéken, egy másik ország vadidegen városában egyedül menjen. És lehet mondani, hogy felnőtt ember arra járkál, amerre akar, de akkor itt egy ilyen hír  és nem, nem normális az a világ, amiben a lányokat jogosan félthetjük, csak mert oda és olyan társaságban, vagy épp egyedül, szeretnének menni, ahova szeretnének.

Erről beszéljetek, emberek, ne az etnikumról. Bűnös senki nem lesz, csak mert cigánynak született. Áldozat bárki lehet, csak mert nőnek. Ezzel kezdjetek valamit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pampalini20
2012. július 17. 15:11
Kedves Szerző ! Ha már -igen helyesen- a női szempontot hozza fel az ügyben, ne másszon bele abba a hibába, hogy az öltözéke alapján mentegeti az áldozatot : "nem volt kihívó". A nő és minden ember úgy öltözik, ahogy akar, ez nem lehet ok arra, hogy bárki megtámadja, bántalmazza, megölje. A nők elleni erőszak általános ma Mo-on, minden ötödik nő bántalmazott. És minden ötödik cigány büntethető. De ez a két statisztikai adat egybecsengése egyáltalán nem jelenti azt, hogy Mo-on minden nőt cigány bántalmaz, sőt ! A nem cigány nők messze legtöbbjét nem cigány férfiak bántalmazzák, SŐT : még a cigány nőket is legtöbbször nem cigány férfiak bántalmazzák - mint kliensek a prostitúció áldozatait ! Úgyhogy kár habzó szájjal a cigányokat szidni a nőkön tett erőszakokért, mert ma Mo-on a nők elleni erőszakok messze legjavát fehér férfiak követik el. De mindez jól elleplezhető most az általános cigányozással, és a nők elleni általános erőszakhullám jól elbagatellizálható, ha kontra néhány férfi áldozatot is megemlegetünk roma elkövetővel, akiknek e jelenséghez nem sok közük van. Megjegyzem, hogy az érdeklődő kiskamaszokat a nő eltiprásának, erőszakának élvezetére módszeresen trenírozó pornóipart, (amin az elhanyagolt kis cigánycsávók manapság tömegesen eszmélnek), csupa-csupa nagy fehér férfiak igazgatják, busás pénzek fejében. A végeken meg ott vannak a megalázott, megkínzott, megvert, megerőszakolt és megölt : feleségek, barátnők, prostik, és az utcán egyedül sétálni merészelő egyedülálló nők is. Ők fizetik meg a sorsukkal, az életükkel ezt a cechet. Jól megszervezett iparág ez, rengeteg résztvevővel. A lényeg, hogy a leosztás szerint a rakat lóvé mind a nagy fehér férfiak zsebében landol, börtönbe a nyomorult kis cigánycsávók jutnak, a temetőkbe meg a nők...
I.Preskin
2012. július 17. 06:23
Iván ! Csinálj alapítványt ! Az első Sztojcsev díjat mindjárt ítéld is oda p. lászlónak, szíved csücskének, aki "kénytelen" volt megölni egy született áldozatot. Sőt még visszamenőlegesen osztogathatsz a Kozma, Szögi Lajos, stb. gyilkosai között. Mert megérdemlik. Te talpig nyomoronc, görény állat !
imres
2012. július 16. 23:42
Te! Iván! Aki ennyi hülyeséget előre megfontolt szándékkal képes megfogalmazni, azt büntetlenül pofán lehet vágni. Rád férne.
Hajdú Sógor
2012. július 16. 23:20
”Az ösztönökhöz hasonlóan az emberi psziché kollektív gondolatai, sémái is veleszületettek és öröklöttek. Ha működésbe lépnek, mindannyiunknál többé–kevésbé hasonló módon hatnak, az egész földön felismerhetően azonosak. A születéskor a lélek NEM tiszta lap. A psziché több mint a tudat. Az archetípus dinamikus tényező. Az archetípus dinamikus tényező, amely olyan önkéntelen impulzusok formájában nyilvánul meg, mint az ösztönök. Előrejelző – „jósló” képessége is van. ” Jung
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!